Nieuws Antwerpen Brandende houtstapel houdt Antwerpse haven nacht in de ban

Brandende houtstapel houdt Antwerpse haven nacht in de ban

Foto: Brandweer Zone Antwerpen

Brandende houtstapel houdt Antwerpse haven nacht in de ban

Een grote rookpluim en de nodige geurhinder: Antwerpen werd opgeschrikt door een hevige brand. Een stapel met resten hout, gelegen tussen enkele loodsen aan Kaai 91 aan het Amerikadok, heeft donderdagmiddag vuur gevat. Meteen werd massaal uitgerukt voor de nodige bluswerken, toch zal de hinder nog enige tijd duren. “De bluswerken zullen nog de hele nacht aanhouden”, zegt Jasmien O, woordvoerder van Brandweer Zone Antwerpen.

In totaal gaat het om 2.500 m³ hout dat in brand staat. Zo’n 45 brandweerlieden en 23 voertuigen zijn vrij snel aanwezig om de brand te blussen. Op het water assisteert een boot van Port of Antwerp.

Nog hele nacht hinder

De bluswerken aan de brandende houtstapel op een industrieterrein aan het Amerikadok zullen nog de hele nacht duren. “Dit omdat we stelselmatig de grote hoop hout uit elkaar moeten trekken, blussen en afvoeren”, zegt woordvoerder Jasmine O van Brandweer Zone Antwerpen.

Rook- en geurhinder kan daardoor aanwezig blijven tijdens de nacht. De windrichting verandert wellicht tijdens de nacht, waardoor ook bijvoorbeeld Linkeroever tijdelijk beperkte hinder zou kunnen ondervinden.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.