Nieuws Antwerpen Brasschaats bouwbedrijf trekt in 200 jaar oude hoeve in

Brasschaats bouwbedrijf trekt in 200 jaar oude hoeve in

Brasschaats bouwbedrijf trekt in 200 jaar oude hoeve in

BRASSCHAAT – Bouwbedrijf [bau] bracht zopas zijn kantoren onder in de oude hoeve Het Zant aan de Miksebaan in Brasschaat. Met respect voor de erfgoedwaarde van het pand onderging de binnenkant een grondige renovatie.

De hoeve Het Zant werd in 1824 gebouwd als werkende boerderij en begin vorige eeuw omgebouwd tot woonhuis. De laatste jaren stond het goed onderhouden gebouw met grote tuin en boomgaard leeg op zoek naar een nieuwe eigenaar.

“Voor het bouwbedrijf waren we op zoek naar een nieuwe locatie voor onze kantoren. Als Brasschatenaar fiets ik al heel mijn leven voorbij deze prachtige hoeve. Zo kwam dit gebouw in het vizier. Vooraf waren er wel aanpassingen nodig”, vertelt zaakvoerder Walter Leyssens, die drie jaar geleden samen met medevennoot Gert Kerstens [bau] uit de grond stampte.

De buitenkant van de hoeve bleef volledig behouden. Binnenin werd op vlak van isolatie en technieken het geheel volgens de nieuwste normen gerenoveerd. Alle authentieke elementen in het interieur zoals balken en binnendeuren werden mee geïntegreerd. De hoeve biedt nu voldoende kantoorruimte voor de ondertussen 9 medewerkers.

“De centrale ligging is zeker ook een pluspunt. De meeste medewerkers wonen in de regio en geraken heel vlot op kantoor. Het is bovendien een rustige plek om te werken in het groen, met een zeker vakantiegevoel ook en met goede verbindingen naar de verschillende werven”, aldus Walter Leyssens.

Groeiend aantal projecten

Het Brasschaatse bouwbedrijf focust haast uitsluitend op grote en complexe kleinere bouwprojecten vanaf 2 miljoen tot ongeveer 10 miljoen euro. Voor dergelijke projecten gaan de opdrachtgevers telkens op zoek naar de juiste aannemer.

“Wij hebben op dit moment 5 projectleiders fulltime in dienst. Door het groeiend aantal opdrachten zijn we nog dringend op zoek naar extra krachten. [bau] wil zijn activiteiten verder uitbreiden, maar tegelijkertijd moeten we ook onze engagementen kunnen invullen”, onderlijnt tot slot Walter Leyssens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.