Nieuws Antwerpen Brasserie aan Rupeldijk (te) vaak gesloten: gemeentebestuur stapt naar rechtbank

Brasserie aan Rupeldijk (te) vaak gesloten: gemeentebestuur stapt naar rechtbank

Foto: JW

Brasserie aan Rupeldijk (te) vaak gesloten: gemeentebestuur stapt naar rechtbank

RUMST – Het gemeentebestuur moet allicht op zoek naar een nieuwe uitbater voor brasserie De 3Ri4en aan de Rupeldijk. Tegen de huidige uitbater loopt een rechtsgeding dat door de gemeente werd aangespannen.

Omdat de uitbater volgens burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA) niet voldoet aan een aantal voorwaarden wil het bestuur de concessie stopzetten. “In 2009 werd hierover een contract afgesloten met een vennootschap waarvan de aandelen in 2019 door de huidige uitbater werden overgenomen”, aldus Callaerts. “Maar die is onder meer niet in orde met betalingen van de huur en verplichte openingstijden. Regelmatig wordt de zaak gebruikt voor privéfeestjes, wat ook niet echt de bedoeling is.”

Deze situatie sleept al een paar jaar aan. De lockdown was uiteraard een excuus. Maar ook sinds dan blijft de zaak meer dicht dan open. Het bestuur wil dat in dit gebouw, eigendom van de gemeente, de passanten een aangename plek vinden om te verpozen.

“We zijn daarom naar de rechtbank gestapt”, zegt de burgemeester. “We verwachten in de nabije toekomst hierover de uitspraak zodat we verder kunnen en de zaak op regelmatige basis terug opengaat.”

Naast brasserie De 3Ri4en is het gemeentebestuur ook op zoek naar een uitbater voor de verbruikszaal De Klamp aan de sporthal in deelgemeente Terhagen. Daar gaf de uitbater eind 2021 zelf zijn opzeg. Momenteel wordt de cafetaria tijdelijk door iemand overgenomen. De burgemeester bevestigt dat het gemeentebestuur ook hiervoor op zoek gaat naar een nieuwe concessiehouder en lanceert zeker nog voor de zomer een oproep.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.