Nieuws Brechts restaurant eTien gaat voor innovatief concept ‘Samen Tafelen’: “We willen van elke aanvraag een uniek verhaal maken”

Brechts restaurant eTien gaat voor innovatief concept ‘Samen Tafelen’: “We willen van elke aanvraag een uniek verhaal maken”

Foto: rr

Brechts restaurant eTien gaat voor innovatief concept ‘Samen Tafelen’: “We willen van elke aanvraag een uniek verhaal maken”

BRECHT – Na het komende weekend is het niet langer mogelijk om een tafeltje voor twee te reserveren in wat vroeger de E10-hoeve was. Na jaren werken volgens de klassieke restaurantformule, gaat het team van eTien vanaf maandag voor het concept ‘Samen Tafelen’.  Het vroegere restaurant en de aanpalende Orangerie zijn vanaf nu het kader voor etentjes voor kleine gezelschappen. “Het is de culinaire ervaring van een restaurantkeuken met de garantie op privacy en maatwerk”, legt Joris Goossens uit, de drijvende kracht achter eTien.

“De horeca is een sector in volle evolutie”, zegt Joris Goossens. Hij is de drijvende kracht achter eTien. “Wij zien dat de bezoeker vandaag gaat voor duidelijke concepten. Ons complex in Brecht is al veel langer bekend voor vergaderingen en feesten. Daarom gaan we voor een heel helder en uniek concept. Omdat feesten niet altijd met honderd mensen moet, gebruiken we nu het vroegere restaurant als locatie voor fijne momenten met kleine groepen. Samen Tafelen is de culinaire ervaring van een restaurantkeuken met de garantie op privacy en maatwerk”, legt Goossens uit.

eTien stond bij Bourgondiërs al langer bekend voor de klassieke gastronomische keuken. Daar wordt ook niet aan getornd. “Integendeel. Met een concept waar we gezelschappen van om en bij 10 mensen ontvangen, kunnen we nog hoger mikken in onze keuken”, benadrukt Joris Goossens. “We kampen niet meer met de wisselvalligheid die eigen is aan à la carte dineren. Dat maakt ruimte vrij voor nog extra verfijning. We hebben niet toevallig ook nog de wijnkelder waar we zo bekend voor zijn.”

Privacy

De doelgroep voor het concept ‘Samen Tafelen’ is zeer divers. “Of het nu gaat om een kleiner familiefeest, een bijeenkomst met een selectie van klanten van een bedrijf, een incentive voor het kaderpersoneel of de jaarvergadering van het bestuur van een vereniging: alles is mogelijk”, beschrijft Joris Goossens. “Je bent snel met tien mensen. Door voor eTien te kiezen weet je voor elke activiteit met een kleine groep dat je niet alleen een heerlijke gastronomische beleving krijgt, maar ook een passend kader. Je zit eigenlijk in een restaurant, maar met volledige privacy voor uw genodigden. We willen écht van elke aanvraag een uniek verhaal maken”, klinkt het.

Beleving

De unieke troeven van eTien zullen in het concept ‘Samen Tafelen’ nog sterker naar voor komen. “Om te beginnen natuurlijk ons metier in de keuken”, gaat Goossens verder. “We gebruiken niet zomaar het woord gastronomie. De lat ligt hoog. Maar we zetten ook sterk in op beleving. Zo is er de centrale grill waar uw genodigden de kok aan het werk zien. Het concept laat ook toe dat de bediening persoonlijker wordt. Iedereen weet dat de sfeer en omkadering even belangrijk is als wat er wordt geserveerd. Door op al die elementen hoger te mikken, zullen we eTien een eigen plek geven in het horecalandschap”, zegt Goossens nog.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen
Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.