Nieuws Antwerpen Brent Luyckx (4Gold) is Starter van het Jaar

Brent Luyckx (4Gold) is Starter van het Jaar

Brent Luyckx (4Gold) is Starter van het Jaar

MALLE – Voormalig wielrenner Brent Luyckx van 4Gold, met maatschappelijke zetel in Malle en filiaal in Grobbendonk, is voor de provincie Antwerpen Starter van het Jaar. Dat is een jaarlijkse verkiezing van Unizo Provincie Antwerpen en KBC. De gewezen topsporter ontwikkelt en verkoopt voedingssupplementen die maag- en darmvriendelijk zijn.

De Starter van het Jaar lijdt zelf aan de ziekte van Crohn en hieruit vloeide zijn bedrijf voort. Hij maakt de verbinding tussen sportvoeding en wetenschap door residuvrije supplementen in poedervorm op de markt te brengen die bovendien dopingvrij zijn. Ze zijn gemaakt met Europese grondstoffen die zoveel mogelijk fairtrade of bio zijn.

Mathieu van der Poel

“Ik kan elke batch controleren op ingrediënten en herkomst”, aldus Brent Luyckx. “Zowel de productie, de verpakking en de handling gebeurt door Belgische partners. Onze potten zijn gemaakt van gerecycleerde plastic.” In april bracht het bedrijfje zijn eerste producten op de markt.

4Gold richt zich rechtstreeks tot de eindgebruiker en verkoopt online. “Hierdoor kunnen we de prijs relatief laag houden: 40 euro voor 300g. Onze klanten zijn topsporters en de goede amateursporter.” De bvba kreeg de naam Nutribam en werd opgestart door 2 collega-topsporters: Axel Roelants en Mathieu van der Poel. Brent Luyckx is de operationele kracht in de bvba.

Unizo Provincie Antwerpen en KBC bekroonden 4Gold onder meer omwille van het produceren in België. “Ook met de focus op kwaliteit, transparantie en duurzaamheid in de keuze van de grondstoffen en het businessmodel hielden we rekening”, zegt Sofi Van Ussel, directeur Unizo Provincie Antwerpen. “Bovendien maken ze zeer bewust de keuzen om met waardevolle strategische partners samen te werken zoals het Wada, VUB en Vlaio.”

De provinciale titel levert hem een cheque van 500 euro op en een jaar gratis lid van Unizo. 21 februari wordt de nationale winnaar bekendgemaakt. Die komt uit de winnaars-starters van alle Vlaamse provincies.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.