Nieuws Antwerpen Brievenbussen van Ambrosia Design merk je meteen op

Brievenbussen van Ambrosia Design merk je meteen op

Brievenbussen van Ambrosia Design merk je meteen op

designDe brievenbussen van Ambrosia Design uit Kapellen zijn echte eyecatchers. Ze geven huizen, appartementen en bedrijven meer persoonlijkheid. Vooral de originaliteit van de bussen is opmerkelijk. De eindassemblage is voor een groot stuk handmatig. Johan Huys, de zaakvoerder van Ambrosia Design kreeg in dit opzicht van de werkgeversfederatie Unizo het HIB-label toegekend. Het HIB-label staat voor Handmade in Belgium.

Met het HIB-label zet Unizo ondernemers in de kijker die met hun ambachtelijk vakwerk een uniek product creëren “waar we allen fier mogen op zijn.” Bert Serneels van Unizo Antwerpen mocht in dit opzicht Ambrosia Design bekronen. Johan Huys kreeg felicitaties van Karen Smeyers en Jessy Van Gestel namens Unizo Kapellen. Ook de schepen van lokale economie, Luc Devriese woonde de feestelijke overhandiging van het label bij.

De brievenbussen van Ambrosia Design bestaan grotendeels uit meetaal. Het gaat dan om inox, aluminium en cortenstaal. Gelaserde en geplooide stukken worden aan elkaar gelast en daarna handmatig vlak geschuurd en van een afwerkingslaag voorzien. De eindassemblage van de bussen gebeurt eveneens handmatig. Het nodige stelwerk zorgt ervoor dat het geheel passend kan afgeleverd worden. Ambrosia werkt met een persoonlijke aanpak waarbij quasi altijd unieke producten afgeleverd worden.

Ambrosia Design produceert overigens niet enkel standaard brievenbussen. Het bedrijf spitst zich toe op gepersonaliseerde bussen. Staande bussen en meervoudige bussen voor appartementen. Brievenbussen voor bedrijven kunnen logo’s en lichtreclames ingebouwd krijgen.

Het gaat hem bovendien niet enkel om brievenbussen. In de loop van de jaren is het productie-arsenaal van het bedrijf verder uitgebreid tot trappen, balustrades, tafel en stoelen. Ambrosia Design werkt in samenwerking met Martime Design Service ook voor de inrichting van binnenvaartschepen en yachten.

Johan Huys had al enkele jobs achter de rug waarbij hij ervaring opdeed met metalen. Hij werkte in dit opzicht zelfs in de productie van binnenschepen. Tot hij op een bepaalde dag voor zijn ouders een brievenbus ging maken en hij er als productontwikkelaar/designer van opleiding ook zijn eigen ziel in kon leggen. De brievenbus in kwestie kreeg enorm veel bewondering mee. Meteen lag voor Johan Huys het pad open naar een eigen productie.

Ambrosia Design draait vandaag op twee geëngageerde stielmannen/ontwerpers die almaar meer bestellingen binnen krijgen. Vooral dan via de eigen website. Die ziet er effectief schitterend uit.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.