Nieuws Antwerpen Brody geeft 5 bekende Antwerpse kantoorgebouwen facelift

Brody geeft 5 bekende Antwerpse kantoorgebouwen facelift

Brody geeft 5 bekende Antwerpse kantoorgebouwen facelift

ANTWERPEN – 5 van de meest bekende kantoorgebouwen van Antwerpen krijgen in één keer een nieuwe eigenaar. Het gaat om Antwerp Gate 1 en 2, Regent, Quinten en Royal House. Jomo verkoopt de gebouwen aan de Antwerpse projectontwikkelaar Brody, die ze binnenkort allemaal een facelift geeft. Samen zijn de kantoren goed voor een totale oppervlakte van 18.000m² en een geschatte waarde van zo’n 32 miljoen euro.

De namen van de 5 kantoorgebouwen klinken misschien niet bekend in de oren, maar toch herkent elke Antwerpenaar ze meteen. 4 van de 5 zijn namelijk letterlijk de eerste gebouwen die je ziet wanneer je de stad binnenrijdt via de E19. Opvallend: na 6 jaar komen de kantoren terug in de handen van een Antwerpse eigenaar. Jomo, een bedrijf uit Brussel, verkoopt de gebouwen aan de Antwerpse projectontwikkelaar Brody. De transactie wordt begeleid door CBRE.

“Door hun toplocatie hebben de gebouwen een enorm potentieel. Zeker met de overkapping van de ring in het vooruitzicht gaat hun waarde enkel stijgen de komende jaren. We gaan ze bovendien stuk voor stuk renoveren, de ene al wat ingrijpender dan de andere, om dit potentieel ook maximaal te benutten. Momenteel is 85 procent van de kantoren verhuurd, een bezettingsgraad die we met de renovatiewerken tot 95 procent willen doen stijgen”, zegt Jelle Strijbos, commercieel directeur Brody.

De eerste gesprekken met een aantal interieurarchitecten zijn intussen al achter de rug. Bedoeling is om zowel standaard bedrijfsruimtes te voorzien, alsook kantoren op maat, coworking spaces en serviced offices. Daarnaast worden ook catering, een strijkdienst en yoga-lessen aangeboden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.