Nieuws Antwerpen Broers nemen slagerij-traiteur Fonteyne over van derde generatie

Broers nemen slagerij-traiteur Fonteyne over van derde generatie

Broers nemen slagerij-traiteur Fonteyne over van derde generatie

De broers Victor en Maxime Derks zijn de nieuwe eigenaars van slagerij-traiteurzaak Fonteyne in het dorpscentrum van Aartselaar. Maarten en Cathy, de derde generatie zaakvoerders, beslissen om gezondheidsredenen naar Noorwegen uit te wijken: twee van de drie kinderen hebben longproblemen en kunnen beter opgroeien in zuivere lucht.

Sinds 1936 is Fonteyne een begrip in Aartselaar. Maurice Fonteyne en Alice Vandewynckel zijn toen gestart met een slagerswinkel in de Kapellestraat. Dertig jaar later nam zoon Jozef met zijn vrouw Maria het roer over. De winkel met het aanpalende atelier verhuisde naar het Laar op de plaats waar tot nu nog steeds slagerij Fonteyne gevestigd is. De kwalitatief hoogstaande slagerij werd in 1997 door de derde generatie Maarten en Cathy voortgezet.

Zeven jaar geleden werd de zaak nog volledig vernieuwd. “Het was toen zeker niet de bedoeling om de zaak al zo snel van de hand te doen”, zeggen Maarten en Cathy aan Gazet van Antwerpen. “Het is een dubbel gevoel, maar we stoppen op een hoogtepunt.”

De nieuwe eigenaars Victor en Maxim Derks zijn jonge twintigers die in Aartselaar geboren en getogen zijn en in de overname een grote opportuniteit zien. Ze krijgen de eerste tijd nog wel de hulp van Maarten en Cathy.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.