Nieuws Antwerpen Brouwerij Dame Jeanne uit Brasschaat breidt uit

Brouwerij Dame Jeanne uit Brasschaat breidt uit

Brouwerij Dame Jeanne uit Brasschaat breidt uit

BRASSCHAAT –  Terwijl de Belgische horeca kreunt onder de langdurige sluiting door COVID-19, komt er hoopvol nieuws uit Brasschaat. Brouwerij Dame Jeanne maakte zopas bekend dat ze haar gamma brut bieren verder uitbreidt met verschillende nieuwe speciaalbieren. Daarnaast wordt ook de opening van een nieuwe distilleerderij voor likeuren voorbereid.

De hoge temperaturen, de stralende zon en een warm briesje. De ideale combinatie om te genieten van een terrasje. Door de coronatijden moeten we voorlopig nog op die honger blijven zitten. Daarom brengt brouwerij Dame Jeanne nu twee nieuwe bieren uit in haar gamma om de pijn te verzachten: een zomers kriekenbier in de Brut sur Lie Rozat en het digestiebier Brut Royal.

Net als champagne, worden Dame Jeanne brut bieren volgens de méthode traditionnelle gemaakt, met hergisting op fles en met gebruik van natuurlijke gistsoorten. Een ambachtelijk en complex proces waar de Antwerpse bierbrouwer zich al sinds 2012 in specialiseert. De verschillende manuele productiehandelingen gebeuren in het sociaal maatwerkbedrijf Noordheuvel in Brasschaat.

Patrick Theunissen, de zaakvoerder van Dame Jeanne, is momenteel volop de opening van een gloednieuwe likeurstokerij in Brasschaat aan het voorbereiden. “De nodige douanevergunningen zijn reeds toegekend en de op maat gemaakte aroma stookketel besteld. In de distilleerderij gaan we in eerste instantie vooral bekende publiekslievelingen stoken zoals Limoncello, Amaretto en Absinth. Net als bij de brut bieren staan ook hierbij artisanale technieken en verse ingrediënten (vruchten en kruiden) centraal”, vertelt de zaakvoerder.

Verwacht wordt dat de eerste flessen vanaf oktober 2020 verkrijgbaar zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.