Nieuws Antwerpen Brug over E313 in Wommelgem blijft afgesloten

Brug over E313 in Wommelgem blijft afgesloten

Brug over E313 in Wommelgem blijft afgesloten

WOMMELGEM – De brug van de Wijnegemsteenweg over de E313 in Wommelgem blijft permanent afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Dat is beslist na bijkomende inspectie en analyse door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en het departement MOW. De brug wordt niet versneld afgebroken, maar in 2022 zal er een nieuwe brug over de E313 gebouwd worden.

Uit de verschillende onderzoeken die de afgelopen weken op de brug gebeurd zijn, blijkt dat de voorspankabels die brugoverspanning dragen door ouderdom en slijtage spanning verliezen. Hierdoor neemt de draagkracht van de brug af en komt de constructie onder druk te staan. De toestand van de brug vereist geen onmiddellijke afbraak.

“Door de brug te laten staan blijft een veilige as voor fietsers en voetgangers behouden”, zegt Jef Schoenmaekers van AWV. “Gemotoriseerd verkeer zal van de brug van de Doornaardstraat kunnen gebruik maken. Hier zullen voetgangers en fietsers dan weer geweerd worden.”

Nieuwe brug in 2022

AWV is volop bezig met de voorbereiding van de bouw van een nieuwe brug. De technische studie is bijna afgerond en de vergunningsaanvraag voor de nieuwe brug zal dit jaar ingediend worden. “Gezien er belangrijke industriële gasleidingen lopen langs de E313 die mogelijk moeten verplaatst worden voor de bouw van deze nieuwe brug kunnen de werken niet vroeger starten dan 2022.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.