Nieuws Buitenland lonkt opnieuw

Buitenland lonkt opnieuw

Buitenland lonkt opnieuw

Na de beproevingen van de coronapandemie wordt 2022 het jaar waarin het buitenland weer lonkt. Overal ter wereld staan professionele beurzen en events in de steigers en ondernemers te trappelen om nieuwe markten te verkennen. Naar goede gewoonte staat Flanders Investment & Trade (FIT) paraat om de internationale ambities van jouw bedrijf mee te ondersteunen, samen met hun partners in binnen- en buitenland.

Internationaal doorbreken, het is de droom van menig ondernemer. Maar hoe doe je dat juist? FIT kan je daarbij helpen. Zo ondersteunt FIT bedrijven bij hun beursdeelname in het buitenland. Dat kan via een groepsstand, een sample booth of een centraal onthaalpunt. “FIT ondersteunt jou van administratie tot logistiek, afhankelijk van jouw vraag en wensen. We kunnen zelfs ter plaatse jouw belangen behartigen waardoor je niet langer zelf naar het buitenland hoeft te reizen”, klinkt het bij FIT. Een beproefd recept laat Koen Mortelmans, medeoprichter Mobile Locker weten: “Beurzen geven start-ups een enorme stimulans en de nodige credibiliteit. Als je investeert in een beursstand, is het belangrijk dat je een goede indruk maakt. Het wordt weleens onderbelicht, maar FIT is een heel waardevolle partner om jonge ondernemingen te ondersteunen op vakbeurzen.”

Exportbeurs

Daarnaast organiseert FIT zelf beurzen zoals de Exportbeurs. Ging die in 2021 nog volledig digitaal door, zal die volgend jaar opnieuw fysiek doorgaan in Brussels Expo van 21 tot en met 23 juni. “Op het programma staan tal van seminaries en workshops, je kan er terecht bij meer dan 90 landenexperten van FIT en kan je uitgebreid netwerken met collega-ondernemers en FIT-medewerkers”, aldus FIT.

Maar zo een exportavontuur gaat vaak gepaard met heel wat kosten en investeringen. Daarom kan je bij FIT ook terecht voor financiële steun. “Je kan een generieke subsidie aanvragen voor vijf types projecten. Dat gaat over prospectiereizen buiten de EU, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen, tot deelname aan een buitenlandse beurs of niche-evenement. Maar ook voor ontwikkeling en vertaling van digitale internationale commerciële bedrijfscommunicatie en de oprichting van een prospectiekantoor buiten de EU, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen kan je terecht voor subsidies. Tot slot kan je een financiering aanvragen voor internationale maatprojecten ter bevordering van internationaal ondernemen.”

Partners

FIT bundelt de krachten met sectorfederaties, speerpuntclusters, strategische onderzoekscentra en overheidsdiensten. “Samen voeren we de internationaliseringsstrategie voor de Vlaamse economie ‘Vlaanderen Versnelt!’ uit. Met één doel: internationalisering versnellen. Hou zeker www.flanderstrade.be in de gaten: op 22 november 2021 maken we er onze nieuwe partnerschappen voor 2022 bekend.”

Flanders Investment & Trade (FIT) is hét aanspreekpunt voor internationaal ondernemen in Vlaanderen.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.