Nieuws Antwerpen Bump en Shtick toveren buitenruimtes om tot veilige klaslokalen

Bump en Shtick toveren buitenruimtes om tot veilige klaslokalen

Bump en Shtick toveren buitenruimtes om tot veilige klaslokalen

ANTWERPEN – De Buitenklas is een DIY (Do It Yourself) concept om de lessen zo veel mogelijk in de buitenlucht te laten plaatsvinden. Het idee werd bedacht en ontworpen door Shtick en Bump, twee ontwerpbureaus uit Antwerpen. Zo hopen ze mee te helpen denken over het slim benutten van buitenruimtes.

Dat het coronavirus het leven van iedereen momenteel overheerst is een understatement. Zowel voor ondernemers, werknemers, burgers als ouders is de toekomst onduidelijk. Sinds 18 mei zijn de scholen geleidelijk heropend, maar alles corona-proof maken in de klas is niet zo eenvoudig. Leerkrachten en basisscholen doen hun uiterste best om kinderen terug veilig les te mogen geven en dat is geen gemakkelijke opgave. Daarom willen ontwerpbureaus Bump en Shtick hen met hun DIY concept De Buitenklas een hart onder de riem steken.

“Het doel van De Buitenklas? Elke grote buitenruimte omtoveren tot een veilig klaslokaal” zegt Brett Kobie, strategisch & creatief directeur van Bump. De bouwsteen van De Buitenklas is een vak van 2 maal 2 meter. Het concept hanteert twee kleurcodes, geel voor de leerkracht en wit voor de leerling, en start van een modulair principe waarbij je de klas, met respect voor social dinstancing, kan uitbreiden van 12 naar 20 of meer kinderen.

“Achter het concept zit geen commerciële gedachte. We trachten enkel een maatschappelijk steentje bij te dragen. De bouwstenen zijn gratis te verkrijgen. Dit concept tast de mogelijkheden af en wilt de conversatie aanwakkeren. Misschien zelfs een oplossing bieden”, besluit Yves Hellemans, creatief directeur van Shtick.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.