Nieuws Antwerpen Buyl Transport biedt vooral snelle service aan

Buyl Transport biedt vooral snelle service aan

Buyl Transport biedt vooral snelle service aan

buylbuylIn de transportsector kunnen we met de prijzen nog nauwelijks leven,” zegt Alfons Buyl van Buyl Transport uit Lokeren. “Maar wij overleven vandaag dankzij de inzet van onze mensen. Weet je, onze chauffeurs denken vaak mee met de firma en dat is onze levenskracht.”

De transportsector is een heus slagveld aan het worden. Tientallen bedrijven gaan overkop of stoppen ermee. Wie hoe dan ook wil doorgaan moet noodgedwongen dochterondernemingen opzetten in een of ander Oost-Europees land.

Niet zo bij Buyl Transport. “Wij werken nog altijd vanuit Lokeren, met eigen mensen. Wij proberen de prijzenslag te overleven door onze klanten een optimale service te garanderen. Kijk eens, op tenders voor jaarcontracten met zegmaar 1500 ritten hebben wij het moeilijk om de concurrentie het hoofd te bieden. Wij werken daarom vooral op korte termijn. Klanten die een zending nog vandaag op de truck naar Zwitserland willen bv. kunnen bij ons op alle medewerking rekenen.”

Buyl Transport doet het in de gegeven omstandigheden nog altijd goed. “Het is biezonder moeilijk maar wij houden het hoofd boven water. Wij gaan ervoor.” Met een omzetcijfer van pakweg 6 miljoen euro, 50 werknemers, 50 trekkers en 100 opleggers heeft de Lokerse firma in de afgelopen jaren sterk ingezet op modernisering en informatisering. Alle trucks hebben boordcomputer met satellietverbinding. Een chauffeur die zijn lading gelost heeft in Frankfurt bv. kan onderweg snel  niet eerder ingecalculeerde ladingen gaan oppikken. “Onze klanten appreciëren dat. Wij staan altijd voor hen klaar. De scherpe prijzen kunnen wij niet altijd aan maar wij proberen te counteren door onze service nog te verbeteren.”

Nooit gedacht aan een eventuele beperkte uitvlagging naar Oost-Europa? “Uiteraard hebben wij het daar ook wel eens over. Je zou als Vlaams bedrijf een partner kunnen zoeken in die landen. Maar neen. Ik leef met de ervaring dat de communicatie met onze eigen mensen heel veel vlotter loopt dan zegmaar met ingehuurde Polen. Onze mensen zijn snel op de bal en hebben kennelijk de drive overgenomen die ik zelf altijd heb voor onze business. Dat doet goed aan het hard. Allicht de reden ook waarom het verloop binnen de firma aan chauffeurs hier heel erg beperkt is.”

Buyl Transport werkt vooral voor de bouwsector. De firma is destijds gegroeid vanuit het veevervoer van grootvader Buyl. Een sterk uitgebouwd contract met het nabijgelegen Aliplast en het transport van aluminiumprofielen heeft een stevige bodem gelegd onder de verdere expansie van het bedrijf. In 2008 nam Buyl Transport Alco Transport over en realiseerde daarmee een snelle expansie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer