Nieuws Antwerpen Bye Skype, hello Teams!

Bye Skype, hello Teams!

Bye Skype, hello Teams!

Bij de lancering van Microsoft Teams begin 2018, ontstond er veel onduidelijkheid over de toekomst van Skype for Business. Waar velen toen dachten “het zal zo’n vaart wel niet lopen”, kunnen we nu officieel stellen: Microsoft Teams heeft Skype for Business volledig vervangen.

Nieuwe manier van samenwerken

Het belang van Microsoft Teams is duidelijk: we werken niet meer in één vast team. We werken steeds vaker met meerdere groepen mensen of teams samen. Dit kan een afdeling binnen het bedrijf zijn of een projectteam met teamleden uit verschillende organisaties.

Er worden kleine, tijdelijke teams samengesteld om op een korte termijn een specifiek doel te realiseren. Sprint teams bijvoorbeeld. Om dure, tijdrovende verplaatsingen uit te sparen gebruiken (of gebruikten) we Skype for Business. Delen van of samenwerken aan documenten was echter een belangrijk pijnpunt.

Microsoft Teams: eindeloos toepasbaar

Microsoft biedt met Teams een betrouwbaar online platform om te chatten, bellen en vergaderen. De filosofie erachter is de productiviteit van organisaties te verhogen door de communicatie en de samenwerking te vereenvoudigen.

Door Teams te lanceren, maakt Microsoft een einde aan het gefragmenteerd gebruik van allerlei verschillende tools. Ieder nieuw team in Teams beschikt automatisch over een gezamenlijke OneNote, SharePoint en Planner. Nota’s en documenteren gerelateerd aan een project, kunnen zo eenvoudig bewaard en in team geconsulteerd of bewerkt worden. Vanzelfsprekend is de integratie met de Office 365 toepassingen zoals Word, Excel en PowerPoint optimaal. Ook een presentatie of resultatensheet delen tijdens een online meeting is, net zoals vroeger met Skype for Business, erg gemakkelijk.

Teams wordt gepositioneerd als dé centrale communicatiehub binnen Office 365. Om aan te tonen dat het niet zomaar een vervanger voor Skype for Business is, maakten we de vergelijking voor jou.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.