Foto: Victoriano Moreno

BZEN brengt e-bikes op maat van vrouwen naar Antwerpen: “We trekken resoluut de kaart van het ultieme comfort”

ANTWERPEN - In de Leopoldstraat opent de Belgische e-bike producent BZEN eind april de deuren van zijn allereerste brandstore. Sinds 2018 ontwerpt BZEN ontzettend lichte en stijlvolle elektrische rijwielen waarop sportievelingen comfortabel van x naar y peddelen. De focus ligt in de eerste plaats op vrouwenfietsen, maar ook mannenmodellen zijn beschikbaar. “Wie je bent maakt niet uit, bij ons draait alles om het ultieme rijcomfort”, klinkt het.

Een felrood model dat zo uit de straten van Amsterdam lijkt te komen of een matzwarte sportieve cruiser die je eerder in het snelle Londen plaatst. Nee, de fietsen van BZEN plaats je niet meteen in de categorie der mastodonten die e-bikes al snel durven zijn. Maar hoewel je nauwelijks ziet dat het om een elektrische fiets gaat, voel je het wel. En dat is precies wat BZEN ambieert.

 

“In 2018 maakte Luikenaar Pierre Detry een fietstochtje met het gezin. Voor vrouwlief lag het tempo wat te hoog. De pater familias peinsde over oplossing opdat zijn echtgenote niet zou afhaken. Hij kwam al snel bij een e-bike uit, maar stuitte meteen op de beperkingen. De meeste elektrische fietsen zijn immers gericht op performance, terwijl vrouwen eerder zoeken naar comfort”, vertelt customer experience manager Janosch Nellen (30).

Ultiem comfort

Detry nam het heft in handen en wilde een e-bike ontwikkelen met vrouwen als doelgroep. Een jaar later, in 2019, kwam BZEN op de markt met lichte en vrouwvriendelijke fietsen. “Wat ons onderscheidt van anderen? Ten eerste het gewicht. Waar een standaard e-bike al gauw 25 kilo weegt, gaat het bij onze lichtste fiets over 14,5 kilo. Ten tweede staat comfort altijd voorop: anti-slip pedalen, riemaandrijving zonder smeermiddel, batterij verwerkt in de frame enzovoort.”

 

“Wie voor BZEN kiest, kan zich zonder stress verplaatsen van punt a naar punt b. Vandaar ook onze naam: be zen”, lacht eventmanager Dieter Magdaleens (24). “Ten derde benadrukken we ook graag ons Belgisch karakter en geven graag we mee dat we garant staan voor een uitstekende service. Klanten krijgen bijvoorbeeld de kans om er een dagje op uit te trekken met een e-bike om te zien of BZEN hen bevalt.”

“En voor wie geïnteresseerd is in het prijskaartje: voor het goedkoopste exemplaar tik je om en bij de 2.790 euro af. De allerduurste modellen gaan richting de 3.100 euro, een beetje afhankelijk van de configuratie die de klant wenst.”

Op donderdag 27 april opent BZEN officieel de deuren van zijn brandstore. Maar wie ondertussen al eens een kijkje wil gaan nemen in de Leopoldstraat, kan dat zeker doen. “We stellen de laatste dingetjes nog op punt, maar iedereen is alvast van harte welkom”, besluit Janosch.