Nieuws Antwerpen Callant Verzekeringen neemt ISA Group over

Callant Verzekeringen neemt ISA Group over

Callant Verzekeringen neemt ISA Group over

callant Callant Verzekeringen neemt de verzekeringsmaatschappij ISA Group over. De Westvlaamse makelaar Peter Callant versterkt daarmee zijn Antwerps bruggenhoofd. Enkele jaren terug nam Callant Verzekeringen al het bedrijf Hermes over van de Zwitserse groep Baloise Insurance.

Callant Verzekeringen heeft in het Antwerpse nu kantoren in Berchem, Hoboken en Brasschaat. Met de opening van een eigen vestiging in Tongeren gaat de makelaar binnen afzienbare tijd overigens ook de Limburgse markt op.

De ISA Group werkte tot nog toe onder de merknaam Assurax en tekende verleden jaar voor zowat 14 miljoen euro aan premies incasso en voor 10.000 klanten. Na de overname zal Callant Verzekeringen uitgegroeid zijn tot 90 miljoen euro incasso wat zowat 10 miljoen euro aan premies vertegenwoordigt. Na de afronding van de overnameprocedures zal Callant Verzekeringen 90 personeelsleden tellen.

Callant Verzekeringen werd in 1992 opgestart in Heist waar Peter Callant zich gevestigd had als boekhouder, verzekeringsmakelaar en bankagent. Hij breidde zijn activiteiten onverminderd verder door door interne groei (Oostkamp en Gent) en acquisities. Callant Verzekeringen draait nu mee in de top-10 van de Belgische verzekeringsmakelaars.

Volgens Peter Callant heeft de overname niet enkel een geografische impact. ‘Door de digitale knowhow van Alain Robyns en Thierry De Decker – beiden ex-ISA Group – wordt Callant ook de modernste en meest digitale verzekeringsmakelaar in Vlaanderen. We zullen onze particuliere portefeuille volledig digitaliseren. De klant zal zijn polis online kunnen afsluiten en zal er geen probleem mee hebben als hij binnenkort zijn schadeclaim online opvolgt via ons klantenportaal of van ons een bericht krijgt via onze interactieve app. Onze fietsomnium kan nu al volledig online worden afgesloten.’

Volgens Eric Monsieur, de verantwoordelijke voor innovatie bij Callant Verzekeringen hinkt de sector achterop in de digitale evolutie. “Papierloos bankieren is overal reeds ingeburgerd maar voor de verwerking van verzekeringen moeten nog altijd bergen papier doorworsteld worden.”

Na de integratie van de ISA Gruop zal Callant Verzekeringen 31.000 klanten bedienen voor 55.000 contracten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.