Nieuws Antwerpen Capco zet voet aan wal in Hongkong

Capco zet voet aan wal in Hongkong

Capco zet voet aan wal in Hongkong

heyvaertCapco opende een nieuw kantoor in Hongkong. Daarmee zet het financiële consultancybedrijf zijn expansie in het Verre Oosten onverminderd verder. Capco is het geesteskind van Antwerpenaar Rob Heyvaert die vanuit Edegem een wereldwijd netwerk opbouwde. Heyvaert verkocht Capco in 2010 aan FIS (Fidelity National Information Services) maar bleef binnen FIS lijnen uitzetten vor Capco.

Rob Heyvaert heeft in al die jaren al een indrukwekkend parcours afgelegd. De stichter van het consultancybedrijf Cimad verkocht zijn bedrijf destijds aan IBM en zette vervolgens Capco op. Capco is na de verkoop aan FIS verder doorgegroeid tot een internationale speler op het vlak van business en technology consultancy. Het bedrijf is volledig toegespitst op de financiële dienstensector. Heyvaert ging er steevast vanuit dat de bankwereld efficiënter diende te worden, zijn systemen dringend diende te digitaliseren en zich aan te passen aan de permanent veranderende financiële regulering.

De consultants van Capco zijn in dit opzicht gespecialiseerd in banking, kapitaalmarkten, vermogens- en investeringsmanagement, finance, risk & compliance en doelgerichte technologische toepassingen. Ze opereren vanuit kantoren in nagenoeg alle grote financiële centra van de wereld.

Heyvaert zelf woont ondertussen in New York. Hij heeft weliswaar nog bindingen met Edegem en het hele hinderland maar stuurt Capco nu aan binnen de structuren van FIS. De consultants van Capco bieden de klanten expertise aan, complexe technologie- en pakketintegratie en managed services om de organisatie meer vaart te geven.

Het nieuwe kantoor in Hongkong moet fungeren als de centrale hub voor de activiteiten in de gehele Azië-Pacific (APAC) regio. Naast Capco’s vestiging in het Indiase Bangalore, van waaruit een gevestigd klantenbestand van toonaangevende internationale financiële instellingen wordt bestuurd , zal de nieuwe opening Capco’s lokale verankering in APAC verder versterken, meer specifiek vanuit Hongkong en Singapore, stelt woordvoerder Cathérine Depoorter namens Capco.

“Het kantoor in Honglong zal Capco toelaten om de noden van de internationale en regionale financiële instellingen met APAC operaties beter te bedienen. De opening van deze hub versterkt tevens de voetafdruk van Capco’s moedermaatschappij, FIS die momenteel 19 kantoren in de hele regio heeft. Hong Kong is een logische keuze voor ons, om zowel onze lokale als wereldwijde klanten in APAC te bedienen. Sinds de oprichting van onze kantoren in Hongkong hebben we reeds enkele belangrijke projecten gewonnen bij toonaangevende vermogensbeheersbanken met een sterke aanwezigheid in de regio. Onze wereldwijde aanwezigheid en sterke expertise maken van ons de ideale partner voor lokale, regionale of mondiale financiële instellingen.” zegt Neil Ramchandran, Partner en CEO van Capco India, die eveneens de uitbouw van Hong Kong’s operaties ondersteunt.

Peter Schurau, CEO van Capco Europa en APAC: “Het is een ongelooflijk spannende uitdaging om op dit moment een kantoor in Hong Kong te openen. Onderzoek uit de sector voorspelt dat de IT-investeringen door de financiële instellingen in APAC om en bij de 70 miljard dollar zullen bedragen in 2015. Combineer dit met de groeiende vraag van onze klanten en we zien een grote kans om onze aanwezigheid in de regio uit te bouwen in de komende drie jaar. Ik kijk er alvast enorm naar uit om ons APAC-team te ondersteunen en samen met hen een volgend hoofdstuk te schrijven in Capco’s wereldwijd succesverhaal.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer