Nieuws Antwerpen Care Property Invest plant bouw woonzorgcentrum onder Spaanse zon

Care Property Invest plant bouw woonzorgcentrum onder Spaanse zon

Care Property Invest tekende het akkoord onder opschortende voorwaarden voor “Solimar Elche”

Care Property Invest plant bouw woonzorgcentrum onder Spaanse zon

Care Property Invest uit Schoten tekende het akkoord onder opschortende voorwaarden voor ‘Solimar Elche’, een te ontwikkelen woonzorgcentrum in Elche (autonome regio Valencia). Het project is haar zevende project op de Spaanse markt en zal gebouwd worden door Obras Especiales S.A (Obenasa). Na oplevering, verwacht uiterlijk in het tweede kwartaal van 2025, zal het gebouw plaats bieden aan 148 senioren.

 

De totale investeringswaarde voor de bouw van dit woonzorgcentrum wordt geraamd op circa 10,8 miljoen euro. Voor de uitbating gaat Care Property Invest voor de tweede keer een samenwerking aan met Solimar, onderdeel van de Vivalto Group, een grote Europese speler in de uitbating van zorginstellingen. Deze transactie kadert binnen het strategisch groeiplan van Care Property Invest op deze markt.

Peter Van Heukelom, CEO van Care Property Invest: “Met de bouw van dit woonzorgcentrum blijft ons team voortwerken aan de uitbreiding van onze Spaanse zorgvastgoedportefeuille die, samen met Solimar Elche, ondertussen 7 projecten telt (inclusief deze getekend onder opschortende voorwaarden). Wij kijken ernaar uit om voor de tweede maal in zee te gaan met Solimar en de Vivalto Group.”

De site

Het nieuwe woonzorgcentrum zal gebouwd worden in een recent ontwikkeld stadsdeel van Elche, de op één na dichtstbevolkte stad van de regio Valencia (autonome regio Valencia en provincie Alicante). Het gebouw zal in totaal 128 kamers beschikken, verdeeld over 6 bouwlagen (een kelder, een gelijkvloers en 4 verdiepingen). Het zal, onder andere met een dokterspraktijk, fitness-en revalidatieruimte en kapsalon uitgerust zijn.

Na ontvangst van de nodige vergunningen, zal Care Property Invest via haar Spaanse dochtervennootschap Care Property Invest Jasmine S.L.U. de grond van dit project aankopen, waarna Obras Especiales S.A. hierop het woonzorgcentrum zal bouwen. De constructiewerken zullen in schijven gefinancierd worden door de Vennootschap, in functie van de voortgang van de werken. Deze zouden van start gaan in het derde kwartaal van 2022 en de oplevering van het volledige project is voorzien ten laatste in het tweede kwartaal van 2025.

Het project zal uitgebaat worden door Solimar, onderdeel van de Vivalto Group. Vivalto Group baat momenteel 80 woonzorgcentra uit in 5 landen. Zij zijn momenteel actief in Frankrijk (30 woonzorgcentra), België (32 woonzorgcentra), Canada (2 woonzorgcentra), Ierland (7 woonzorgcentra) en Spanje (8 woonzorgcentra). In 2020 nam Vivalto Group via haar dochtervennootschap Solimar (een lokale zorgoperator) de eerste stap naar de Spaanse markt, waar zij de uitbating van 7 woonzorgcentra in de regio Valencia verzorgde.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.