Nieuws Antwerpen Care viseert podiumplaats van Wouter Torfs

Care viseert podiumplaats van Wouter Torfs

Care viseert podiumplaats van Wouter Torfs

careHet schoonmaakbedrijf Care haalde al vijf keer de top van de Beste Werkgevers. De Vlerick School positioneerde het bedrijf uit Deurne in de laatste editie op de derde plaats, na oa. de voorlopig nog onaantastbare schoenenzaak van Wouter Torfs. Waarmee zaakvoerder Ron Embrechts meteen aangeeft dat een respectvol personeelsbeleid zowat de kern uitmaakt van zijn strategie. “Wij gaan niet mee in de filosofie dat alles sneller en goedkoper moet. We moeten onze medewerkers geen rolschaatsen aanbinden zodat ze nog meer oppervlakte kunnen schoonmaken. Wij opteren voor een optimale dienstverlening waardoor nieuwe klanten ertoe bereid zijn om op ons te wachten.”

Care is met zijn 1200 werknemers een van de grootste ondernemingen uit de schoonmaaksector. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van pakweg 31 miljoen euro. De schoonmaakploegen van Care zwermen uit over nagenoeg heel Vlaanderen.

De onderneming is destijds in 1974 opgezet door de Nederlander Cees Aerts die zijn bedrijf na 15 jaar doorschoof naar de groep Verenigde Bedrijven Goedmakers, een expansieve Nederlandse holding uit Limburg. Care bowut samen met zo’n 100 andere bedrijven binnen de Vebego-groep mee aan de expansie.

Ron Embrechts fungeert ondertussen al enkele jaren als gedelegeerd bestuurder van Care. Hij heeft bij zijn aantreden een heel eigen filosofie aangebracht. Die werd aanvankelijk op nogal wat gemonkel onthaald. Sinds enkele tijd heeft Embrechts evenwel bewezen dat je “in de nieuwe economie van vandaag de oude recepten van vroeger niet meer kunt toepassen.” Het bedrijf groeit onderhand sterk door en tekent voor zelfbewuste langetermijnperspectieven.”

* De nieuwe economie, hoe zie je die?
Ron Embrechts: “De toekomst is aan de kleine ondernemingen, de KMO’s die met hun vaak revolutionair nieuwe technologie zullen zorgen voor groei. Weet je, dit is niet zomaar een economische crisis. De oude economie van de grote ondernemingen en de massaproductie is dood. Dit is een andere economie, een andere economische werkelijkheid. Pas op, uiteraard respecteer ik de grote ondernemingen in dit land voluit. Zeker weten. We moeten de internationale verschuivingen naar China of Rusland evenwel leren aanvaarden en niet langer uitgaan van grote schaalverhoudingen. Het komt er vooral op aan onze KMO’s en hun technologie te koesteren en mét hen een nieuwe toekomst op te bouwen.”

* Ook uw eigen bedrijfsfilosofie is gebouwd op die nieuwe economie?
Ron Embrechts: “Ik geloof niet langer in sneller en goedkoper. Minder respect dan ook voor de werknemers. Vandaar ook dat ik HR en de personeelsdienst opgewaardeerd heb tot directieniveau. Wij moeten als onderneming onzen mensen als echte medewerkers behandelen. Mensen die samen met het bedrijf willen nadenken hoe ze hun taken best kunnen uitvoeren. Mijn sleutels zijn in dit opzicht transparantie, flexibiliteit en creativiteit. Vandaag kun je werknemers niet meer dictatoriaal aanpakken zoals in sommige ondernemingen nog gebeurt. We moeten hen mee nemen in een alle vormen van samenspraak. Wij kiezen daarom als Care voor een nieuwe manier van schoonmaken. In overleg met de klanten en de werknemers. Voor bepaalde klanten volstaat het bv. om de vuilbakken slechts één keer per week leeg te maken in plaats van elke dag. Dan kun je de uitgespaarde tijd aan andere zinvolle dingen besteden. Waardoor de klanten er uiteindelijk inderdaad toe bereid zijn om op ons te wachten, liever dan op onze concullega’s.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer