Nieuws Antwerpen Carrièreprijs 2014 voor Jozef Dockx

Carrièreprijs 2014 voor Jozef Dockx

Carrièreprijs 2014 voor Jozef Dockx

dokcxJozef Dockx krijgt op de Nacht van de KMO de carrièreprijs 2014 toegekend. Hij treedt daarmee in het voetspoor van Eddy Bruyninckx die de prijs verleden jaar in de wacht sleepte. Tijdens de Nacht van de KMO (28 maart) viert Antwerpen zijn meest verdienstelijke KMO’s uit de brede regio.

De vzw KMO Promoties heeft in het verleden hard gewerkt om van de Nacht van de KMO een vaste waarde te maken in he Antwerpse bedrijfsleven. De editie 2014 belooft nu al een zoveelste topper te worden. De organisatoren zetten tijdens die nacht verscheidene verdienstelijke ondernemers in de bloemetjes. Er zijn voor de zeven uitgereikte trofeeën telkens vijf genomineerden en het publiek in de zaal kiest naar wie elke prijs gaat.

Bijkomend wordt door de organisator één trofee rechtstreeks toegewezen. Het gaat dan om de KMO carrièreprijs voor de man of vrouw die zich gedurende een behoorlijke loopbaan onderscheiden heeft en als voorbeeld van een KMO-ondernemer mag beschouwd worden.

De “life time achievement” gaat dit jaar naar Jozef Dockx, de chairman van de Dockx Group. Een bijzondere onderscheiding voor een zeer bijzonder man. Jozef Dockx zette in 1979 de Dockx-Colli-Express op. Hij begon langs de Boomsesteenweg in Wilrijk met de verhuur van vracht- en besteldwagens. Hij was ooit zelf vrachtwagenbestuurder en kent de branche als geen ander. De dienstverlening van het bedrijf wordt in de loop van de jaren verder uitgebreid tot carrosseriewerken, transport, verhuizingen, verhuur van personenwagens, luxewagens en motoren.

De overname van Tolimpex in 2005 opent de deur naar de internationale logistiek. Met Lombaerts gaat het bedrijf zelfs in de industriële sector.

De Dockx Group telt vandaag 250 werknemers en haalt een omzet van 60 miljoen euro.

* De Nacht van de KMO vindt op 28 maart e.k. plaats in het Antwerpse Hilton hotel. Het is een organisatie van de vzw KMO Promoties, tel 03/440 33.93.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer