Nieuws Antwerpen Casneuf en Mohout in adviesraad Inventive Designers

Casneuf en Mohout in adviesraad Inventive Designers

Casneuf en Mohout in adviesraad Inventive Designers

softwarePieter Casneuf van Adam Software en Omar Mohout van het technologische onderzoekscentrum Sirris maken voortaan deel uit van de adviesraad van Inventive Designers. Dat is een internationaal actief bedrijf dat vanuit Hoboken software maakt waarmee ondernemingen en overheden via verschillende kanalen kunnen communiceren met klanten en burgers. Casneuf en Mohout zullen de CEO’s van Inventive Designers, Joke Dehond en Klaas Bals, met hun expertise en ervaring helpen om verder te groeien.

Inventive Designers maakt software en levert diensten waarmee bedrijven en overheden hun communicatie met klanten verbeteren. Met de software Scriptura Engage van Inventive Designers sturen ze gepersonaliseerde informatie via e-mail, mobiele applicaties, sms en papier, op basis van het profiel en de voorkeur van de ontvanger. Inventive Designers heeft 280 klanten in 17 landen. In België zijn dat onder meer Acerta, Belfius, Proximus en de Rijksdienst voor Pensioenen.

Inventive Designers is in 1994 opgericht door Guy Dehond. In december 2012 werden Joke Dehond en Klaas Bals co-gedelegeerd bestuurders en eigenaars van de firma. Die telt 41 medewerkers en boekte in 2014 een omzet van ruim 5 miljoen euro.

Voor hij de stap naar Adam Software zette, was Pieter Casneuf businessunitmanager voor vloerbedekking bij Domo Group. Later werd hij een van de bezielers en CEO van AdValvas Group. “Ik zie een gelijkenis tussen Adam Software en Inventive Designers: een goed product met de opportuniteit om wereldwijd verder door te breken”, zegt Pieter Casneuf. “Daarom heb ik de vraag van Joke en Klaas aanvaard om een klankbord te zijn. Eigen ervaringen in de internationale groei van Adam Software wil ik graag delen om voor Inventive Designers een versnelde internationale expansie mogelijk te maken. Een evenwicht tussen het inspelen op opportuniteiten en het vermijden van te grote risico’s is een uitdaging waar vele bedrijven voor staan bij hun internationalisering. Je voelt bij Inventive Designers de passie voor hun product, nu is het tijd om verder werk te maken van de mooie marktopportuniteit in België en daarbuiten.”

Omar Mohout heeft ervaring met het opzetten van adviesraden voor snelgroeiende firma’s. Hij stelde er al ruim tien samen. Joke Dehond en Klaas Bals vroegen hem om voor hun onderneming een adviesraad uit te bouwen en er deel van uit te maken. Hij is ook lid van de adviesraden van andere softwarebedrijven. Van ondernemer evolueerde hij naar adviseur, coach en mentor van groeibedrijven. Hij houdt workshops en is een ervaren spreker. Omar Mohout publiceert ook over start-ups, bedrijfsmodellen en uitdagingen waarmee technologiebedrijven te maken krijgen, zoals groei, hun ‘go-to-market’, prijszetting en de evolutie om software niet langer onder de vorm van licenties te verkopen maar als een cloud-dienst te laten gebruiken. “Inventive Designers heeft al klanten in een twintigtal landen, maar heeft het potentieel om echt wereldwijd actief te worden en daardoor zijn omzet minstens te verdubbelen. Daar zal ik hen bij helpen”, zegt Omar Mohout.

“Ons bedrijf is de afgelopen twee jaar sterk geëvolueerd”, zegt Joke Dehond van Inventive Designers. “Pieter, Omar en de raad van bestuur zullen ons begeleiden bij de verdere ontwikkeling van de firma. Ze zullen ons onder meer bijstaan op het vlak van verdere internationalisering en partnerships.”

De nieuwe adviesraad is een volgende stap in de evolutie van Inventive Designers. Vorige maand nog maakte de firma uit Hoboken bekend dat Drupal-bedenker Dries Buytaert vanaf dit jaar deel uitmaakt van de raad van bestuur van Inventive Designers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.