Nieuws Antwerpen Catalaanse tapasbar TÍO opent deuren op Antwerpse Zuid

Catalaanse tapasbar TÍO opent deuren op Antwerpse Zuid

Catalaanse tapasbar TÍO opent deuren op Antwerpse Zuid

ANTWERPEN – Mo Alouad, eigenaar en founder van Meat & Eat en Raphael Helsmoortel, ambassadeur van ‘fast casual dining’, bundelen de krachten om de Catalaanse tapasbar TÍO te openen aan de Marnixplaats op het Antwerpse Zuid. Tijdens de lockdown bouwde het restaurant, dat oorspronkelijk in april de deuren zou openen, aan een extra groot terras om veilig buiten te dineren.

Oorspronkelijk was foodsharing het concept, maar in het post-corona tijdperk gaat TÍO voor kleine hapjes en voor elk wat wils, en elk zijn eigen porties. In de Catalaanse tapasbar met Moorse invloeden staan cava en tapas in het middelpunt van de belangstelling. De ervaring start met het kiezen van je pinxtos, Spaans voor een prikkertje waarop hapjes worden gespiest. Vervolgens kies je een authentieke Spaanse cava, zowel brut als de hemels roze rosato.

Business partners Raphael Helsmoortel en Mo Alouad, die vijf andere restaurants in een straal van 500 meter hebben op het Antwerpse Zuid, gaan uit van het principe dat op restaurant gaan deel moeten maken van onze dagelijkse routine. Een snelle hap of lang tafelen, beide en alle opties daar tussenin moeten kunnen volgens hen. Alouad is eigenaar van Meat & Eat en Helsmoortel kan met Sum Sum, La Taqueria, Sumac en Fugu al meerdere succesvolle restaurants op zijn palmares schrijven.

TÍO voorziet plexiglazen schermen binnen en een extra groot terras buiten om de veiligheid van haar klanten te kunnen garanderen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.