Nieuws Antwerpen Cateraars Amalthea en Gourmet Invent slaan handen in elkaar

Cateraars Amalthea en Gourmet Invent slaan handen in elkaar

Cateraars Amalthea en Gourmet Invent slaan handen in elkaar

Event- en hospitality cateraars Gourmet Invent uit Nazareth en Amalthea uit Wijnegem gaan structureel samenwerken. Beide bedrijven zijn reeds jaren een vaste waarde in de top vijf van de Belgische cateraars. Met samen meer dan 75 jaar ervaring biedt het partnership heel wat nieuwe mogelijkheden voor de toekomst.

De activiteiten van Antwerpse cateraar Amalthea en Oost-Vlaamse cateraar Gourmet Invent sluiten naadloos op elkaar aan. Geografisch gezien laat de nieuwe en verregaande samenwerking beide partners toe om heel Vlaanderen en Brussel te bedienen. Tegelijkertijd schept het kansen om nog meer in te zetten op het sports & leisure segment in België, een activiteit waar Compass Group internationaal sterk staat en ook Gourmet Invent op nationaal vlak heel wat betekent.

“De markt verandert steeds sneller en met dit partnership kunnen we hier flexibeler en klantgerichter op inspelen”, zegt Koen Meeusen van Amalthea. “Ook op culinair en organisatorisch vlak zullen we elkaar sterker maken. De centrale ligging van Amalthea in Antwerpen maakt dat heel Vlaanderen en Brussel vlot bereikbaar zijn. Door de samenwerking met Gourmet Invent, onderdeel van een internationale groep, zullen we deze mogelijkheden nu ook ten volle kunnen benutten. Wat betreft stabiliteit en continuïteit zorgt het partnership voor zekerheid.”

Koen Meeusen runt Amalthea samen met zijn vrouw Tinne Vansteene. Amalthea is al sinds 1986 een vaste waarde in de Belgische catering en traiteur wereld, en vooral bekend van de VIP-catering in het Antwerpse Sportpaleis en de Lotto Arena. In 2017 opende Amalthea een nieuwe, 1.350 m² grote productieruimte in Wijnegem. Met ongeveer 15 vaste werknemers heeft het bedrijf een stabiele jaaromzet van om en bij de 4 miljoen euro.

Ook Gourmet Invent is enthousiast over de samenwerking. “Met deze overeenkomst verstevigen we nogmaals onze positie als event cateraar”, zegt Bart Vandendooren van Gourmet Invent. “Samen met Amalthea kunnen we een nog sterkere poot uitbouwen in de regio Antwerpen en Limburg. De ligging van Amalthea’s productieruimte is daar uitermate geschikt voor. Qua activiteiten sluiten we ook naadloos op elkaar aan. Het is trouwens niet onze bedoeling de eigenheid van Amalthea te veranderen, maar om ze net door onze complementariteit te versterken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.