Nieuws Antwerpen Cats & Dogs introduceert als eerste CO2-neutrale hondenvoeding

Cats & Dogs introduceert als eerste CO2-neutrale hondenvoeding

Cats & Dogs introduceert als eerste CO2-neutrale hondenvoeding

KALMTHOUT/SCHILDE/SINT-JOB-IN-‘T-GOOR – Bij Cats & Dogs in Kalmthout, Sint-Job-in-‘t-Goor en Schilde behoort sinds kort CO2-neutrale hondenvoeding tot het assortiment. De dierenspeciaalzaak is daarmee de eerste in de sector en op de Belgische markt.

Cats & Dogs wil alles uit de kast halen om de CO2-uitstoot en andere negatieve effecten op het milieu concreet terug te dringen. Daarom wordt samengewerkt met de Duitse fabrikant van hondenvoeding Goood.

“De productie van dierenvoeding gaat onvermijdelijk gepaard met een uitstoot van CO2: in de veeteelt, de productie en bij het transport. Onze Duitse partner compenseert die vrijgekomen CO2 door in Duitsland, Afrika en Brazilië bossen te beschermen en bomen te planten. Ook de verpakking is milieuvriendelijk.”, zegt Kevin Massart van Cats & Dogs. “Gezien de hoge kwaliteit en de milieuvriendelijkheid past de CO2-neutrale hondenvoeding bij onze visie als dierenspeciaalzaak.”

Verder biedt Cats & Dogs weinig rundvlees aan, maar vooral alternatieve vleessoorten en vis, afkomstig uit gecontroleerde vrije uitloop, biologische landbouw of duurzame visserijen. Bovendien wordt zoveel mogelijk Europees ingekocht. “Daarnaast investeren we volop in ledverlichting, gerecycleerde papieren zakken, isolatie, enzoverder en verloopt al 95 procent van onze facturen digitaal. We hopen op korte termijn het CO2-neutral label te mogen dragen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.