Nieuws Antwerpen Cegelec koos voor Checkin@Suivo

Cegelec koos voor Checkin@Suivo

Cegelec koos voor Checkin@Suivo

cegelecDe technologische dienstverlener Cegelec uit Zwijndrecht heeft het aanwezigheidsregistratiesysteem van Suivo geïnstalleerd. Sinds begin van het nieuwe jaar is de wet op de aanmelding voor het personeel op bouwwerven van kracht. Voortaan worden boetes uitgeschreven voor bedrijven die hun personeel niet kunnen identificeren.

De aanwezigheid van vreemde werkkrachten op bouwwerven heeft in het verleden tot flink wat problemen geleid. De wetgever heeft daarom per 8 december 2013 de verplichte aanwezigheidsregistratie ingevoerd voor tijdelijke en mobiele bouwwerven. Iedereen die zich op de werf bevindt moet zich kunnen identificeren via een centraal systeem.

Het telematicaplatform Suivo uit Kontich heeft daartoe zijn Checkin@Suivo gelanceerd, een geautomatiseerd systeem waarmee de werknemers vanuit hun wagen of bij een aanmeldingspaal op de werf hun aanwezigheid kunnen laten vastleggen. Suivo behoort als snel groeiend IT-bedrijf tot de Cronos-groep. Suivo werkte eerder al een eigen track & trace systeem uit.

Voor Benny Vandevenne van Cegelec ligt het voordeel van Checkin@Suivo vooral in het feit dat het systeem van Suivo enorme besparingen realiseert. “Wij doen normaal met onze 500 werknemers, gespreid over talloze werven zeker 20.000 manuele registraties op maandbasis. Dat is een grote hoop werk. Met het nieuwe systeem sparen wij op jaarbasis zeker twee jobs uit op de personeelsadministratie.” Checkin@Suivo heet bovendien heel erg gebruiksvriendelijk te zijn en nagenoeg foutloos. Het systeem kan zowel de individuele werknemer, de plaats, de tijd, de werfcode en de klant registreren. Cegelec opteerde eerder overigens al voor het track and trace systeem van Suivo. Merkwaardig: Checkin@Suivo kan tevens geïntegreerd worden met de systemen van Protime dat loonberekening doet en een koppeling mogelijk maakt met de RSZ.

Cegelec is een dochteronderneming van de Franse groep Vinci Energies en telt in Vlaanderen ook vestigingen in Leuven en Erembodegem. De juridische hoofdzetel van de groep bevindt zich in Brussel.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.