Nieuws Antwerpen Century Center Antwerpen ondergaat metamorfose

Century Center Antwerpen ondergaat metamorfose

Century Center Antwerpen ondergaat metamorfose

ANTWERPEN – De vastgoedvennootschap Qrf gaat na jaren stilstand samen met investeringsmaatschappij Baltisse het Century Center complex herontwikkelen. Door deze samenwerking zal het volledige complex als één geheel worden herontwikkeld tot een project dat retail combineert met parkings en kantoren, welke zullen voldoen aan de hedendaagse noden.

Het iconische Century Center complex, gelegen op de Keyserlei in Antwerpen, deed eerst dienst als hotel en werd in 1979 omgevormd tot een winkelgalerij en kantorencomplex. Het deel van Qrf omvat een winkelgalerij met een dertigtal units en een parkeergarage. De overige delen van het complex zijn in handen van de investeringsmaatschappij Baltisse.

Baltisse en Qrf zullen hun respectievelijke eigendomsbestanddelen inbrengen in joint venture vennootschappen, waarbij Qrf 30% in de joint venture vennootschappen zal aanhouden en daar bovenop een cash bedrag van 7,6 miljoen euro ontvangen. Ze streven naar een inbreng in de tweede helft van 2020, afhankelijk van het verkrijgen van de nodige stedenbouwkundige vergunningen.

William Vanmoerkerke, ceo Qrf City Retail:  “Met deze transactie wordt zowel op korte als op lange termijn waardecreatie voor de aandeelhouder gerealiseerd. Ten eerste bouwen we onze positie in het Century Center af, waardoor het gewicht van het Century Center in de totale portefeuille daalt. Ten tweede stappen we in een sterk ontwikkelingsverhaal op èèn van de beste locaties van Antwerpen, samen met een partij die een bewezen expertise en know-how heeft in het realiseren van dergelijke projecten.”

De Belgische openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap Qrf is gespecialiseerd in de niche van binnenstedelijk winkelvastgoed in België en Nederland. Het deel van het Century Center, gewaardeerd op 26,8 miljoen euro, is goed voor 9,2% van de totale vastgoedportefeuille van Qrf. Op 31 maart 2019 bestaat de portefeuille uit 53 winkelsites met een totale reële waarde van 292 miljoen euro.op

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.