Nieuws Antwerpen Ceo Antwerps transportbedrijf onder vuur voor racisme

Ceo Antwerps transportbedrijf onder vuur voor racisme

Ceo Antwerps transportbedrijf onder vuur voor racisme

Marc Geerts, ceo van Corneel Geerts Transportgroep, na een racistische reactie op facebook. Hij reageerde op een post van Port of Antwerp, dat voor een kledinglijn samenwerkt met het Antwerpse label KLEIR.. Voor de promotie stond ook een Antwerpenaar met Ethiopische roots model. En dat was niet naar de zin van Geerts. Gelijkekansencentrum Unia onderzoekt de zaak momenteel.

Port of Antwerp publiceerde een post over de modelijn met ludieke T-shirts die het samen met KLEIR. op de markt brengt. Op de foto staat model Joran De Clerck, Antwerpenaar met Ethiopische roots. Marc Geerts, die ondertussen zijn reactie heeft verwijderd, reageerde daarop: “Moet dat echt een neger zijn!? Hij vertegenwoordigt helemaal niet de Antwerpenaar… Wat is er mis aan ons eigen volk?”

Er zijn heel wat afkeurende en verontwaardigde reacties op deze post van Geerts. Ook Havenbedrijf Antwerpen en KLEIR. veroordelen deze racistische reactie. Unia onderzoekt nu verschillende klachten die hieromtrent reeds werden ingediend.

Ondertussen heeft de familie, waaronder ook zoon en transportmanager Sven Geerts. “Dit staat haaks op de kernwaarden van het bedrijf”, reageert hij in Gazet van Antwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Opnieuw 11 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 13 april het faillissement van 11 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.