Nieuws Antwerpen Cerclindus draait op stevig rendement

Cerclindus draait op stevig rendement

Cerclindus draait op stevig rendement

cerclindusMet een omzet van 23,7 miljoen euro heeft verpakkingsspecialist Cerclindus het ook in 2014 niet slecht gedaan. Het bedrijf uit Wommelgem bestaat dit jaar liefst 80 jaar en heeft zich als familie-onderneming sterk gepositioneerd op de internationale markten.

Cerclindus werd opgestart als een specialist in de aanmaak van industriƫle omsnoeringsapparaten. In de omgeving van een internationale haven als Antwerpen zat het bedrijf daarmee uitstekend gepositioneerd. Ladingen die ver overzee moeten dienen nu eenmaal goed verpakt te zijn. Omsnoeringsapparaten zorgden er van oudsher voor dat ze stevig vast zaten en niet uiteen vielen.

De historische kern van het bedrijf wordt ook nu nog altijd gedragen door de divisie Getra. Die verkoopt nog steeds omsnoeringsapparatuur. Binnen de divisie Aerfast worden dan weer nagel-, niet- en schroefapparaten verkocht.

Uit de gedeponeerde jaarrekening bij de Nationale Bank blijkt dat het bedrijf het ook inzake rendement niet slecht doet. Er werd verleden jaar een nettowinst van 1,7 miljoen euro gerealiseerd. Bij de onderneming werken zo’n 80 man. Het bedrijf wordt aangestuurd door Jean-Marie Huybrechs.

Cerclindus maakt vandaag deel uit van de Van Aerden Group. Die heeft de activiteiten in een aantal buitenlandse dochterondernemingen internationaal vertakt. De inbreng van het business intelligence concept van de Van Aerden Group in Cerclindus moet de rentabiliteit van het bedrijf in de komende maanden nog versterken, heet het. Het gaat erom zowel de verkoop, de marketing als de voorraadcontrole te verbeteren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.