Nieuws Antwerpen Certificaat voor aluminium constructeur FMP+

Certificaat voor aluminium constructeur FMP+

Certificaat voor aluminium constructeur FMP+

aluFAC, de Federatie van Aluminium Constructeurs, is de eerste Belgische organisatie die zijn klanten in de aluminiumsector een kwaliteitswaarborg geeft. Vier bedrijven waaronder FMP+ uit Duffel ontvingen onlangs als allereersten het FAC-keurmerk op Polyclose, de Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. FAC is een vereniging van kwaliteitsbedrijven, actief in de aluminiumproductie van raam- en vliesgevelelementen en in de gevelbouw. FAC heeft tot doel de concurrentiepositie van de alu-constructeurs, hun diensten en producten te versterken. Tot de activiteiten behoort sinds kort ook het FAC-keurmerk.

De aandacht van de Federatie van Aluminium Constructeurs gaat in het bijzonder naar het professionaliseren van de sector. Kwaliteit en vertrouwen is het uitgangspunt. “De vraag is momenteel niet, wie biedt er kwaliteit maar wel wie biedt er gegarandeerde kwaliteit”, stelt Ilse Claeys, directeur FAC.

Vakkennis is essentieel. FAC opteert dan ook voor het doorgeven en permanent updaten van kennis via middelen die passen in de actuele behoeften van de bedrijven. Recht op het doel af, zonder omwegen. Het gaat daarbij o.m. over opleidingen, over bedrijfsbezoeken om ter plaatse realisaties te zien en de uitleg te krijgen, praktisch gerichte publicaties door de techniciteit van  thema’s zoals onderhoud en garanties en uiteraard ook networking events.

Vier bedrijven stelden zich kandidaat om als eersten te voldoen aan de eisen het FAC-keurmerk: FMP+ uit Duffel, Durv uit Zottegem, Hegge uit Hamont-Achel en Meutabel uit Oeselgem. Na onderzoek door de onafhankelijke keuringsinstanties SKG en BCCA in de fabriek en op werven, werd het FAC-keurmerk toegekend aan alle vier kandiderende bedrijven. Zij kregen op Polyclose het FAC-Keurmerk uit handen van de voorzitter, Etienne Clinquart. Hij zei “Ik ben bijzonder verheugd de eerste FAC-keurmerken te mogen uitreiken. Het is een mijlpaal in de ontwikkeling van de FAC. Ik ben dan ook overtuigd van dit voordeel voor de FAC-leden die zich voortaan zullen onderscheiden van andere aluminium constructeurs”.

FMP+ uit Duffel produceert en installeert unieke constructies in glas, aluminium en staal voor de bouwsector. Door de precieze combinatie van technologie en ambacht speelt de onderneming in op projecten met een originele architectuur. Het bedrijf vervolledigt zijn aanbod met Sky-frame,  superslanke schuiframen met een bijna onzichtbaar raamkader.

In de loop van 2016 zullen alle FAC-leden zich onderwerpen aan dit onderzoek om gecertificeerd te worden. Elk jaar zal elk bedrijf opnieuw bezocht worden om de naleving van de certificatie-eisen te controleren. Een keurmerk verdient zich dus elk jaar opnieuw. Het is het werk van elk bedrijf én al zijn medewerkers.

De concurrentie op de Belgische en internationale bouwmarkt is bijzonder hard. Gegarandeerde kwaliteit wordt reeds gevraagd in de orders van bouwbedrijven en projectontwikkelaars. Bouwheren, architecten, studie¬bureaus en aannemers kunnen in alle vertrouwen met de FAC-constructeurs werken. Het FAC-keurmerk maakt het verschil tussen kwaliteit en gegarandeerde kwaliteit.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.