Nieuws Antwerpen Certificaat voor Cryns Carosserie Center

Certificaat voor Cryns Carosserie Center

Certificaat voor Cryns Carosserie Center

johanCryns Carrosserie Center heeft het label Duurzaam Repareren behaald. De koetswerkhersteller krijgt daarmee een officiële waardering voor zijn ecologisch verantwoord engagement.

Het label is een initiatief van de Stichting Duurzaam Repareren uit Nederland. De non-profitorganisatie erkent autobedrijven die een goede service en professionele herstelling aanbieden, en dit op een duurzame wijze. In het Belgische College van Deskundigen zijn diverse partijen uit de automotive sector vertegenwoordigd, zoals leasemaatschappijen, verzekeraars en fleetowners.

Cryns Carosserie Center is sterk verankerd in de regio. Het bedrijf werd in 1944 opgericht door Louis Cryns in de Antwerpse Zwaardstraat. Het ging in eerste instantie om herstellingen van auto’s. In 1954 werd verhuisd naar een nieuwe locatie in Berchem. De snelle expansie van het bedrijf leidde ertoe dat er in 1993 opnieuw verhuisd diende te worden, ditmaal naar de Vredebaan in Mortsel. De onderneming werd in 2011 overgenomen door Johan Van Deursen die met zijn ervaring bij Leaseplan, GE Fleet Services, Unilease en Fraikin Truck Renting de groeistrategie van de koerswerkhersteller verder uittekende.

De groep telt vandaag vestigingen in Mortsel, Zwijndrecht, Nijvel, Luik, Gent en Anderlecht.

‘We zijn natuurlijk opgezet met de toekenning van dit label’, zegt Johan Van Deursen, CEO van Cryns Carrosserie Center. ‘Ook in onze sector wordt ecologie een heel belangrijk thema. Steeds meer verzekerings- en leasingmaatschappijen zoeken voor hun koetswerkherstellingen een partner die milieubewust te werk gaat. En ook de consument kiest steeds vaker voor een ‘groene’ koetswerkhersteller.’

Toch komt de bekroning ook niet helemaal als een verrassing voor Van Deursen. ‘Samen met kostenefficiëntie en kwalitatief werk afleveren, behoort zorg dragen voor het milieu nu eenmaal tot onze kernwaarden. We zoeken al heel lang voor elke stap in het proces hoe we zo ecologisch mogelijk te werk kunnen gaan.’

Bovendien legt Cryns Carrosserie Center de nadruk op herstellen. ‘Want elk nieuw onderdeel moet heel wat kilometers afleggen voor het in onze vestigingen aankomt. Je loopt daarbij ook telkens het risico op een verkeerde levering, wat nog meer kilometers betekent. Om van het vele afval nog te zwijgen. Want een nieuw onderdeel is natuurlijk goed verpakt en het beschadigde onderdeel komt ook op de afvalberg terecht.’

Aan het initiatief van Duurzaam Repareren nemen bij de verzekeringmaatschappijen intussen al KBC Verzekeringen nv, Ethias Verzekeringen, Generali Belgium nv en Baloise Belgium nv deel. Bij de leasemaatschappijen zijn dat Athlon Car Lease Belgium nv, Alphabet, De Lage Landen Leasing nv, ALD Automotive en KBC Lease. Ook de overheid (OVAM) en de consument (via VAB en Touring) hebben zich bij het label aangesloten.

Het Cryns Carosserie Center werkt vandaag zowel voor particulieren, autoleasebedrijven, verzekeringsmaatschappijen, dealers als bedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.