Nieuws Antwerpen CEUSTERS ziet Belgen opnieuw naar shoppingcenters afzakken

CEUSTERS ziet Belgen opnieuw naar shoppingcenters afzakken

CEUSTERS ziet Belgen opnieuw naar shoppingcenters afzakken

Veel Belgische shoppingcenters blikken terug op een onverwacht goede zomer. Dat blijkt uit een rapport van CEUSTERS, de grootste beheerder van shoppingcenters in ons land met onder meer Wijnegem en Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas. De grootste winkelcenters van ons land telden ruim 17 procent meer bezoekers en draaiden een vijfde meer omzet dan vorig jaar.

Het shoppen op afspraak, de sluiting van de horeca en de harde lockdowns bezorgden velen shoppingcenters in 2020 moeilijke maanden. Maar over de zomer van 2021 valt niet te klagen. Grote centers zoals Wijnegem ontvingen ruim 17 procent meer bezoekers dan vorige zomer. Vergeleken met een gemiddelde zomer zitten ze qua bezoekers en omzetten zelfs bijna opnieuw op het niveau van 2019.

“Er kwamen meer versoepelingen, de vaccinatiegraad speelde een rol maar ook het slechte weer zorgde ervoor dat het fysieke winkelen het beter deed”, zegt Toon De Meester van CEUSTERS. “Online aankopen zijn handig als shoppers exact weten wat ze willen maar de beleving van het échte shoppen kan je niet evenaren. We hebben met z’n allen de fysieke winkel moeten missen, waardoor we die nu ook meer weten appreciëren.”

CEUSTERS verwacht dat tegen november de shoppingcenters opnieuw gelijkaardige bezoekersaantallen en omzetten zullen draaien als voor de pandemie uitbrak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.