Nieuws Antwerpen CFO's werken drie weekeinds op de vier

CFO's werken drie weekeinds op de vier

CFO's werken drie weekeinds op de vier

managersBijna een kwart (24%) van de Belgische CFO’s en financieel directeurs werkt drie van de vier weekeinds. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door een onderzoeksbureau in opdracht van Robert Half, het gespecialiseerde rekruteringsbedrijf, bij 200 Belgische CFO’s en financieel directeurs.

De huidige technologie zorgt er voor dat mensen altijd en overal bereikbaar zijn, ook voor het werk. Uit het onderzoek blijkt dat 80% van de Belgische CFO’s en financieel directeurs het afgelopen jaar meer beschikbaar is geweest voor het werk buiten de kantooruren. Slechts 20% van hen zegt dat hun beschikbaarheid niet groter werd.

Deze beschikbaarheid vertaalt zich vooral in het laten aanstaan van de telefoon en het controleren van e-mails. 40% van de respondenten zegt dat zijn/haar werktelefoon altijd aanstaat en dat hij/zij inkomende e-mails altijd controleert na de kantooruren. 51% zegt dit enkel te doen wanneer ze een deadline moeten halen. Slechts een kleine minderheid (9%) schakelt zijn/haar telefoon uit wanneer ze het werk verlaten.

Meer dan één op de drie (34%) van de financieel directeurs en CFO’s zegt elke dag maximaal 30 minuten te besteden aan het controleren van zakelijke e-mails buiten de normale werktijden.

Frédérique Bruggeman, Managing Director Robert Half Belux: “Het gebruik van smartphones zorgt ervoor dat je eigenlijk altijd beschikbaar bent, maar steeds vaker stimuleren ondernemingen hun medewerkers om buiten de kantooruren het werk te laten rusten. Deze richtlijnen worden in het leven geroepen om een burn-out te voorkomen. Toch is het ook niet altijd haalbaar om dit in de praktijk toe te passen. In veel bedrijven ligt de werkdruk erg hoog en is er in vele gevallen te weinig personeel om al het werk onder anderen te kunnen verdelen en uit te voeren. We merken dat bedrijven die geen permanente medewerkers willen aanwerven steeds vaker een beroep doen op tijdelijke professionals om de werkdruk beter te verdelen.”

Het onderzoek is een initiatief van Robert Half en werd uitgevoerd in alle anonimiteit door Market Probe, een onafhankelijk onderzoeksbureau, bij 200 CFO’s en financieel directeurs over heel België.

Robert Half is het grootste gespecialiseerde rekruteringsbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd opgericht in 1948 en beschikt wereldwijd over meer dan 340 filialen waarvan 11 in België. Robert Half runt aan de Jan Van Gentstraat ook een eigen vestiging in Antwerpen. Robert Half biedt rekruteringsoplossingen op maat voor tijdelijke, permanente en interim-managementopdrachten voor professionals gespecialiseerd in finance en accounting, financiële dienstverlening (bank- en verzekeringssector), IT, administratie en juridische materies. Robert Half staat garant voor een professionele dienstverlening en persoonlijke ondersteuning.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.