Nieuws Antwerpen Chaintec stuurt zijn onderhoudsspecialisten uit

Chaintec stuurt zijn onderhoudsspecialisten uit

Chaintec stuurt zijn onderhoudsspecialisten uit

chaintecHet zijn echte troubleshooters. De mannen van Chaintec lossen de meest gecompliceerde problemen op. Het bedrijf uit Waasmunster heeft zich toegespitst op het detacheren van onderhoudsspecialisten bij andere ondernemingen. “We kunnen het vele werk vandaag nog nauwelijks aan”, zegt zaakvoerder Mario Delemarre.

De functie van onderhoudspecialist is vandaag een heus knelpuntberoep. De bedrijven vinden nauwelijks mensen om machines en productiesystemen een tijdige check-up te garanderen. Ze doen daarom graag een beroep op Chaintec dat zelf over zo’n 70 technici kan beschikken. Chaintec. Of voluit: Chaintec Operational Solutions. De 70 specialisten van het bedrijf worden uitgestuurd naar de klanten om de problemen te ondervangen en de onderhoudsbeurt te doen. Het gaat dan vooral om A1’s en A2’s, mannen die out of the box hun ervaring omzetten in technische ingrepen. Bij Chaintec gaat men uit van de idee dat een kwalitatief goed onderhoud ook garant staat voor kwalitatief goede producten en diensten. Onvoldoende onderhoud kan op termijn de productieprocessen in het gedrang brengen.

Mario Delemarre zette zijn firma op in 2004 en heeft sindsdien een snelle groei meegemaakt. Ondanks de latente economische crisis. “Ik heb zelfs het gevoel dat onze expansie gestimuleerd werd door de crisis. Ondernemingen worstelen met de hoge loonkosten voor onderhoudspersoneel en doen daarom bij voorkeur een beroep op ons.” Chaintec is het in dit opzicht te doen om de opbouw van een langetermijnrelatie met zijn klanten. Liever dan onverhoeds opgeroepen te worden geeft Chaintec er de voorkeur aan om de klanten op geregelde tijdstippen te bezoeken en er de nodige werken uit te voeren.

Ook dit jaar zit er weer groei in de activiteiten. “We hebben al die jaren telkens een vooruitgang van 25% geboekt”, zegt Mario Delemarre nog. “Voor 2013 budgetteren we 15 tot 20% groei. Onze omzet kan dan verder doorstijgen tot 5,5 miljoen euro.

Tot het klantenbestand van Chaintec behoren veel kleine KMO’s maar ook gerenommeerde namen als Coca-Cola in Wilrijk, BASF Antwerpen, Johnson Controls in Assenede, Janssen Pharmaceutica in Beerse enz.

Het snelle succes van Chaintec zet er zaakvoerder Mario Delemarre ondertussen toe aan om plannen uit te tekenen voor een tweede firma. “We gaan vandaag na of er ook een markt zou kunnen zijn voor de detachering van hogere profielen, engineering profielen dan vooral. Werkvoorbereiders bv., coördinatoren, technische bedienden. Mij lijkt het een interessante optie.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.