Nieuws Antwerpen Chalo uit Melsele helpt hamsteren

Chalo uit Melsele helpt hamsteren

Chalo uit Melsele helpt hamsteren

MELSELE – Bio-bonen, granen en superfoods behoren sinds kort tot het aanbod van Chalo. Het voedingsmerk uit Melsele dat warme en koude dranken en zoete en zoute snacks verkoopt, biedt nu ook de bio-producten van zusterbedrijf Beanworks Seeds & Grains aan. Op die manier kunnen de medewerkers gewoon aan de slag blijven.

Belgische en Nederlandse horecazaken vormen de grootste afzetmarkt voor Chalo. Toen die door de coronamaatregelen moesten sluiten, ging Chalo over naar de online verkoop van haar dranken en snacks op basis van peulvruchten, zaden, noten en gedroogd fruit. Van in het begin was de doelstelling om tijdelijke werkloosheid voor het personeel te vermijden.

“We blijven ons uiterste best doen om hun volledig loon te garanderen”, klinkt het bij het management Peter Goethals en Gita Van den Boer. “Het werd snel duidelijk dat dit moment een uitgelezen kans was om ook de bio-bonen, granen en superfoods die zusterbedrijf Beanworks Seeds & Grains van uit de hele wereld importeert, online aan te bieden aan de Chalo community.”

Missieversterkend

Het team van Chalo stelde samen met enkele partners 2 pakketten samen met 14 producten. De Lockdown Essentials is er eentje met voedingsrijke basissen en het Superfood pakket bevordert het immuunsysteem.

“Op deze manier komen we ook tegemoet aan onze missie: de keten verkorten en de drempel naar ingrediënten en recepten van andere klimaten en culturen verlagen. Door de aankoop rechtstreeks te organiseren bij de bio-boeren kan de hoge kwaliteit en de puurheid van de producten gegarandeerd worden.”

Volgende week viert Chalo trouwens haar vijfde verjaardag.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.