Nieuws Antwerpen Chanel opende winkel in Antwerpen

Chanel opende winkel in Antwerpen

Chanel opende winkel in Antwerpen

chanelHet bekende Franse modehuis Chanel heeft een winkel geopend in de Antwerpse Schuttershofstraat. De opening van Chanel versterkt daarmee de reputatie van de buurt in en om de Schuttershofstraat waar zich eerder al bekende merken vestigden als Gucci, Jimmy Choo, Red Valentino, Delvaux en LVMH.

De opening van de winkel gebeurde vrij discreet. Een heel beperkt selectief gezelschap was aanwezig bij de officiële inhuldiging. De Antwerpse winkel is overigens na die in Brussel nog maar de tweede van het Franse merk in België.

Het merk Chanel werd in 1909 opgericht door het wereldbekende mode-icoon Gabrielle Bonheur Chanel, alias Coco Chanel. Zij bouwde haar winkel uit tot een toonaangevende distributeur van haute couture, parfums, juwelen en accessoires. Haar litte black dress, het parfum Nr 5 de Chanel en de handtassen zijn zeer gegeerd bij de dames uit de hogere klasse.

Chanel wordt vandaag aangestuurd door creatief directeur Karl Lagerfeld en parfumier Jacques Polge. De groep is in handen van Alain en Gérard Wertheim, kleinzonen van Pierre Wertheimer, de partner van Gabriëlle Chanel.

Chanel telt vandaag zo’n 300 winkels over de hele wereld en tekende in 2012 voor een omzet van 6,3 miljard euro. Het bedrijf stelt 13OO mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.