Chef Tim Meuleneire Chef Tim Meuleneire serveert een pastagerecht in La Volta (The House of Franq). Foto: Michel Van der Auwera

Chef Tim Meuleneire brengt ode aan Italiaanse keuken: “We willen The House of Franq meer toegankelijk maken”

Restaurant Franq in Antwerpen brengt al zeven jaar hoogstaande gastronomie in Antwerpen. Dat leverde chef Tim Meuleneire ook een Michelinster op. Hij wil nu ook de drempel verlagen met een Italiaans pastarestaurant en een wijnbeleving in de kluizenkamer.

Hotel en restaurant Franq op Kipdorp gaat voortaan voort onder een nieuwe naam The House of Franq. Het hotel en sterrenrestaurant Franq maken daar deel van uit, maar er komen ook twee nieuwigheden bij. “We willen het allemaal wat toegankelijker maken”, legt chef Tim Meuleneire uit. Die nieuwigheden zijn een klein Italiaans restaurant en op vrijdag een wine experience in de kluizenzaal. Vroeger huisde er in dit pand een bank en de kluizen in de kelder werden behouden.

Het Italiaanse restaurant kreeg de naam La Volta mee, een verwijzing naar die kluizen. Je kunt er terecht voor pastagerechten, versgemaakte gnocchi en lekkere risotto. Die komen allemaal uit dezelfde keuken als de gerechten van sterrenrestaurant Franq. “Extra druk brengt dat niet echt mee. Integendeel, het is ook voor mij en het keukenteam een welgekomen afwisseling”, vertelt Tim.

Suggesties

Gerechten delen of gewoon een pasta voor jezelf bestellen, dat beslis je zelf, het is geen voorgekauwd concept. “We gaan ook met een kleine suggestiekaart werken, dat kan een ossobuco zijn of een visgerecht, afhankelijk van wat de markt biedt. In La Volta kan je zonder reservatie terecht.”

In de kluizenzaal van The House of Franq kan je voortaan terecht voor een wijnbeleving. “Daar zorgt onze vaste sommelier Dylan Mouslim voor.” Dylan is steeds op zoek naar nieuwe dranken en ontdekt vaak interessante wijnen. Onlangs was er een bubbel-tasting met een echte champagne, een Noord-Italiaanse franciacorta en een verrassende mousserende Argentijnse wijn. “We zullen ook foodpairings aanbieden. Zo is binnenkort kaasaffineur Van Tricht te gast.”

The House of Franq verlaagt met die nieuwe initiatieven de drempel en hoopt zo de Antwerpenaar te kunnen verrassen met heel veel lekkers in een uniek stukje Antwerps erfgoed.

Senne en Caitlyn degusteren champagne in de kluizenkelder van The House of Franq. Foto: Michel Van der Auwera

Pasta vongole in La Volta. Foto: Michel Van der Auwera

Het draait vooral rond pastagerechten in La Volta. Foto: Michel Van der Auwera

Je kunt zonder reservatie binnen in La Volta. Foto: Michel Van der Auwera

Sommelier Dylan Mouslim is gastheer in de kluizenzaal. Foto: Michel Van der Auwera

De menukaart van La Volta. Foto: Michel Van der Auwera