Nieuws Antwerpen Chemiebedrijf Covestro versnelt overgang naar duurzame economie

Chemiebedrijf Covestro versnelt overgang naar duurzame economie

Chemiebedrijf Covestro versnelt overgang naar duurzame economie

ANTWERPEN – Chemiebedrijf Covestro wilt zijn hele productie- en productassortiment op de lange termijn volledig afstemmen op het circulaire concept. Deze strategische visie zal met tal van concrete maatregelen en projecten stapsgewijs worden geïmplementeerd. Zo wil Covestro de transitie naar een circulaire economie versnellen, en vooral in de chemische en kunststofindustrie streven naar een broeikasgas-neutrale economie.

Covestro is van plan om in al zijn productiefaciliteiten wereldwijd alternatieve grondstoffen en hernieuwbare energie in te zetten. Daarnaast doet het chemiebedrijf in meer dan 20 projecten onderzoek naar nieuwe manieren om meer en beter te recyclen. Zo zou het in de toekomst niet alleen een producent en leverancier van oplossingen kunnen zijn, maar ook een innovatieve recycler.

“De circulaire economie zal de wereld naar een duurzame toekomst leiden. Het moet de globale leidraad worden om klimaatneutraliteit te bereiken en de slinkende grondstoffen van onze planeet te beschermen”, benadrukte Covestro ceo Markus Steilemann voor de internationale media tijdens een live webcast die werd uitgezonden op het internet.

Met een totale omzet van 12,4 miljard euro in 2019 behoort Covestro tot ’s werelds grootste polymeerproducenten. Het bedrijf is actief in de productie van hoogtechnologische polymeermaterialen en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor producten die in vele domeinen van het dagelijks leven worden toegepast. Het Duitse Chemiebedrijf heeft zo’n 30 productievestigingen over de hele wereld en had eind 2019 zo’n 17.200 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.