Nieuws Antwerpen Chemiebedrijven openen hun deuren

Chemiebedrijven openen hun deuren

Chemiebedrijven openen hun deuren

basjebasjeZaterdag en zondag e.k. (9 en 10 mei) openen verscheidene bedrijven uit de chemische industrie en life sciences hun deuren voor het grote publiek. In de Antwerpse haven kan je op zondag 10 mei terecht bij 9 bedrijven. Ook het Havencentrum doet mee.

Het Havencentrum is hét bezoekers- en informatiecentrum voor de haven, industrie en logistiek in Antwerpen. Je kan een kijkje gaan nemen naar de interactieve tentoonstelling en een bezoek brengen aan de maritieme tuin. Tijdens de Dag van de Chemie werkt het Havencentrum samen met buurbedrijf Oiltanking Stolthaven.

“In onze provincie zijn meer dan 250 bedrijven actief in de chemie, kunststoffen en life sciences. We zijn een chemiecluster van wereldformaat waar heel wat jobopportuniteiten liggen. Chemie en life sciences zijn dan ook speerpuntsectoren in ons provinciaal economisch beleid. Onder andere met de Dag van de Chemie willen we deze innovatieve en diverse sector beter bekend maken bij het grote publiek.” legt de provinciale gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé uit.

Dit opendeurweekend is een gelegenheid om bedrijven en de innoverende producten die ze maken van dichtbij te leren kennen en achter de schermen kennis te maken met de mensen die er werken.

Deze bijzondere dag kan iedereen bijwonen op zondag 10 mei van 10 tot 15 uur in het Provinciaal Havencentrum, Scheldelaan 444 (Haven 621) te 2040 Antwerpen. De opendeurdag van de chemie is een initiatief van de sectorfederatie essenscia met de steun van Co-valem en het Agentschap Ondernemen.

Op de website www.ilovechemistry.be staat een lijst van alle deelnemende bedrijven. Je moet er wél inschrijven om deel te kunnen nemen aan de open deur dag. Onder de bedrijven die mee doen: Agfa-Gevaert, BASF, Bayer, BCCM, EuroChem, Evonik, Janssen Pharmaceutica, Kaneka, Monsanto, Proviron enz.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.