Nieuws Antwerpen Chemiebedrijven zoeken technisch personeel

Chemiebedrijven zoeken technisch personeel

Chemiebedrijven zoeken technisch personeel

basufuEnkele honderden jongeren namen in Antwerpen deel aan het event “We are Chemistry.” 21 chemiebedrijven stelden in de Zaal Stuurboord aan de Rijnkaai de technische profielen voor waarnaar ze op zoek zijn. Het gaat vooral om procesoperatoren, onderhoudstechnici en ingenieurs. Tijdens een informeel moment konden de jongeren contact leggen met de vertegenwoordigers van de onderscheiden bedrijven.

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen vierde met ‘Meet the pro’s, find the job’ een speciale editie. Met de steun van de provincie Antwerpen en sectorfederatie Essenscia vlaanderen werden de chemie, kunststoffen en life sciences cluster in de provincie Antwerpen op een frisse manier in de kijker gezet.

De bezoekers kregen er een goed beeld van de brede waaier aan profielen die de sector aanbiedt. Verder konden de deelnemers tijdens een informeel en gemoedelijk netwerkmoment in contact komen met de bedrijven en bij de vertegenwoordigers van de bedrijven hun carrièrekansen ontdekken.

De aanwezige bedrijven Kuraray, EuroChem Antwerpen, Praxair, Dupont, BASF, Total, Indaver , Covestro, Ineos, Janssen Pharmaceutica, Monsanto, Evonik, Alcon, Oleon, Nippon Shokubai, Soudal, Sanofi- Genzyme, Lubrizol, Chemours en Imerys waren best tevreden over de gerealiseerde resultaten van het event.

We Are Chemistry heeft zich de voorbije jaren alleszins geprofileerd als een uitgelezen middel om de perfecte match te vinden tussen werkzoekenden en bedrijven. “In onze provincie zijn meer dan 250 bedrijven actief in de chemie, kunststoffen en life sciences. We zijn een chemiecluster van wereldformaat. Toch is de sector weinig gekend en leven er heel wat vooroordelen. We Are Chemistry wil daar komaf mee maken. Op het event laten we jongeren op hun maat kennismaken met de veelzijdige jobopportuniteiten en maken we hen enthousiast voor de chemie als diverse en innovatieve sector.”, legt Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en voorzitter van POM Antwerpen uit.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.