Nieuws Antwerpen Chemiegroep Ferro investeert in Antwerpse vestiging

Chemiegroep Ferro investeert in Antwerpse vestiging

Chemiegroep Ferro investeert in Antwerpse vestiging

peter thomasHet Amerikaanse chemiebedrijf Ferro gaat zijn bestaande fabriek op het terrein van Monsanto ombouwen. Er zullen andere weekmakers geproduceerd worden dan tot nog toe. Het investeringsbedrag wordt niet vrijgegeven.

Ferro is een van de vele zogenaamde gastoperaties op het terrein van Monsanto langs de Scheldelaan in Antwerpen. Monsanto heeft in de afgelopen jaren verscheidene activiteiten afgestoten naar derden. Onder hen ook naar Ferro.

Ferro maakt vandaag in Antwerpen benzylftalaten, een weekmaker die in allerlei kunststoffen ingebracht wordt. Het gaat om een relatief verouderde installatie uit 1966. Ferro heeft onderhand beslist om de bestaande fabriek om te bouwen voor de productie van dibenzoaten die als non-ftalaten een milieuvriendelijk alternatief vormen voor de bestaande benzylftalaten. De dibenzoaten worden gebruikt als weekmakers in kunststoffen als pvc.

De kostprijs van de investering wordt op de hoofdzetel van Ferro in Cleveland (Ohio) niet vrijgegeven. Er komen ook geen bijkomende jobs. “Met de investering wordt de werkgelegenheid van de betrokken werknemers gegarandeerd,” heet het.

Het nieuw aangemaakte product uit Antwerpen zal als benzylftalaat het huidige pallet aan producten onder de merknaam Santicizer vervolledigen.

Ferro runt ook nog een labo in Mont Saint Guibert. Daar worden toepassingen voor de onderscheiden producten van de groep uitgewerkt.

De Amerikaanse groep realiseerde in 2012 een omzet van 1,8 miljard dollar en stelt 4.700 mensen tewerk. Volgens topman Peter Thomas kadert “de investering in Antwerpen in de langetermijnstrategie van de groep om te investeren in groeiprojecten.”

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.