Nieuws Antwerpen Chemiereus Dow Chemical schrapt ook banen in Antwerpen

Chemiereus Dow Chemical schrapt ook banen in Antwerpen

Themabeeld. Foto: AFP.

Chemiereus Dow Chemical schrapt ook banen in Antwerpen

ANTWERPEN, ZWIJNDRECHT – Nadat de socialistische vakbond donderdag had bekendgemaakt dat er in Wallonië een veertigtal banen zullen verdwijnen bij Dow, blijkt dat ook op de Vlaamse sites en in Brussel enkele jobs op de helling staan. Dat bevestigt het hoofdkantoor van Dow Benelux in Nederland.

Op de sites van Dow in Brussel, Antwerpen en Zwijndrecht werken er vijftig mensen. “Daarvan zullen er vijf afvloeien”, klinkt het op de hoofdzetel van Dow Benelux. Of het om arbeiders of bedienden gaat, is niet duidelijk. De termijnen waarop het personeel moet aflvloeien, zijn ook onduidelijk. Wat we wel weten is dat het om mensen gaat met een vast contract.

Begin dit jaar kondigde de Amerikaanse chemiereus aan dat er wereldwijd zo’n 2.000 jobs op de helling stonden. Deze week bleek dat er in Nederland 127 banen worden geschrapt. En in België meldde de socialistische vakbond dat de directie van Polyol (een dochter van Dow, red.) in het Henegouwse Tertre, had aangekondigd dat ze 20 banen van de 50 wil schrappen. Op de site van Dow in Feluy zouden dan weer 18 banen bedreigd zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.