Nieuws Antwerpen Cheops passeert kaap van 15 miljoen

Cheops passeert kaap van 15 miljoen

Cheops passeert kaap van 15 miljoen

goosIT-dienstverlener Cheops Technology passeerde verleden jaar voor het eerst de kaap van 15 miljoen euro. Met een omzetstijging van 6% zet het bedrijf uit Edegem zijn expansie onverminderd verder. Voor het lopende jaar wordt een omzet van liefst 18 miljoen euro gebudgetteerd.

De groeistrategie van het dienstenbedrijf is sterk onderbouwd door een investering in een tweede datacenter, de aanwerving van 20 bijkomende personeelsleden en de afbouw van de schuldpositie tot nul. “Dit neemt allemaal niet weg dat we desondanks toch het beste operationeel resultaat ooit neergezet hebben”, zegt algemeen directeur Filip Goos. “En dit dan ook nog eens in relatief moeilijke marktomstandigheden.”

De sterkste groei wordt gerealiseerd door de dienstenafdelingen. Managed en cloud services gingen er met 17% op vooruit. Managed IT staffing, de detachering van informatici met een gegarandeerde permanentie steeg met 11%. De derde en historisch grootste afdeling systems integration, de levering en de installatie van hardware en software bleef nagenoeg stabiel met een globaal omzetcijfer van 7 miljoen euro. In het lopende jaar zal de bijdrage van de dienstenafdelingen volgens budgettering verder doorgroeien tot 58% van de globale omzet.

Cheops Technology heeft tijdens de afgelopen zeven jaar een onafgebroken groei op jaarbasis van liefst 7% gerealiseerd. Het IT-dienstenbedrijf uit Edegem meent dat die groei er ook voor dit jaar inzit. Ondanks de crisis. “Maar het is uiteraard wel hard knokken. Onze klanten aarzelen en investeren maar met mondjesmaat.”

Cheops Technology werd opgezet in 1989 en heeft ondertussen niets meer van de HP 3000 partner en leverancier die het bedrijf ooit was. In de snelle ontwikkelingen van de informatica is het bedrijf door Filip Goos sinds 2006 helemaal ongeturnd tot een expansieve dienstenleverancier die zowel instaat voor het onderhoud als het dagdagelijkse beheer van de IT-infrastructuur. “Met toenemend succes. Wij hebben onze omzet in de laatste zeven jaar meer dan verdrievoudigd.” Het bedrijf telt vandaag meer dan 100 werknemers.

Ondertussen zit er toch ook al heel wat concurrentie op die markt? “Ja en neen. Er zijn effectief nogal wat ondernemingen die dezelfde switch als wij gemaakt hebben maar die strategische ommekeer is bij de meesten zeker niet heel snel gegaan. De professionalisering van de sector ging heel langzaam en voorzichtig. Ook voor de klanten was het immers niet evident om een aantal vitale diensten zoals IT (gedeeltelijk) uit handen te geven.”

Cheops Technology opereert in die markt met een zogenaamde eigen remote monitoring and managing tool, een strategie die effectief leidt naar remote controle van de IT-installaties, een helpdesk laat opereren, monitoring mogelijk maakt en zorgt voor een degelijke backup.

In al die jaren werd in Edegem een ruim klantenbestand bijeengewerkt. Onder hen o.a. Ritmo Interim, Gosselin Worldwide Moving, Incofin, Cepa enz.

Benoeming

Onlangs werd Erwin Roels benoemd tot sales director. Hij moet oa. de cloud oplossingen verder ontwikkelien. Roels was eerder aan het werk bij Verizon en SAIT.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt CitroĆ«n-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer