Nieuws Antwerpen Cheops Technology bouwt personeelsbestand verder uit

Cheops Technology bouwt personeelsbestand verder uit

Cheops Technology bouwt personeelsbestand verder uit

cheops cheopsIT-dienstenverlener Cheops Technology heeft zijn afdelingen Sales en Service Delivery versterkt. Het bedrijf uit Edegem budgetteert voor dit jaar een omzet van 18 miljoen euro (+ 18%).

Voor zijn commerciële afdeling trok Cheops drie nieuwe medewerkers aan. Erik Govaerts en Jasper Van Sas gingen recent als account manager aan de slag. Olivier Van Looveren versterkt het sales team dan weer als solutions specialist.

Voorts haalde Cheops Kenny Dierckx aan boord als service delivery manager. Hij was de laatste zeven jaar in een vergelijkbare functie aan de slag bij IBM.

Bart De Smedt, ten slotte, versterkt de rangen van het IT-bedrijf als manager IT Staffing.

Met die doelgerichte aanwervingen onderbouwt Cheops Technology zijn langetermijnstrategie en budgeteert dit jaar een omzet van 18 miljoen euro.

De groeistrategie van het dienstenbedrijf is sterk onderbouwd door een investering in een tweede datacenter, de aanwerving van bijkomende personeelsleden en de afbouw van de schuldpositie tot nul. “Verleden jaar hebben we het beste operationeel resultaat ooit neergezet”, zegt algemeen directeur Filip Goos. “En dit dan ook nog eens in relatief moeilijke marktomstandigheden.”

De sterkste groei wordt gerealiseerd door de dienstenafdelingen. Managed en cloud services gaan er flink op vooruit. Managed IT staffing, de detachering van informatici met een gegarandeerde permanentie doet het eveneens uitstekend. De derde en historisch grootste afdeling systems integration, de levering en de installatie van hardware en software volgt mee in de globale dynamiek van de groep.

Cheops Technology heeft tijdens de afgelopen zeven jaar een onafgebroken groei op jaarbasis van gemiddeld 15% gerealiseerd. Het IT-dienstenbedrijf uit Edegem meent dat die groei nog versterkt kan worden. Ondanks het feit dat het tweede kwartaal dan toch relatief zwakker was dan het eerste. “Maar we gaan ervan uit dat het elan in de komende weken terugkomt”, zegt Filip Goos.

Cheops Technology werd opgezet in 1989 en heeft ondertussen niets meer van de HP 3000 partner en leverancier die het bedrijf ooit was. In de snelle ontwikkelingen van de informatica is het bedrijf door Filip Goos sinds 2005 helemaal ongeturnd tot een expansieve dienstenleverancier die zowel instaat voor het onderhoud als het dagdagelijkse beheer van de IT-infrastructuur. “Met toenemend succes. Wij hebben onze omzet in de laatste zeven jaar meer dan verdrievoudigd.”
Het bedrijf telt vandaag zo’n 120 werknemers.

Filip Goos nam het bedrijf negen jaar geleden over van de toenmalige aandeelhouders via een leveraged buy out (LBO). Hij heeft sindsdien ook alle vennoten uitgekocht en heeft het bedrijf voortaan voor 100% in handen.

In al die jaren werd een ruim klantenbestand bijeengewerkt. Onder hen o.a. Hubo, Macadam, Umicore, Gosselin Worldwide Moving enz.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.