Nieuws Antwerpen Cheops Technology schenkt heropgewaardeerde computers

Cheops Technology schenkt heropgewaardeerde computers

Cheops Technology schenkt heropgewaardeerde computers

cheopsHet IT-bedrijf Cheops Technology en de vastgoedvennootschap Intervest hebben samen een dertigtal heropgewaardeerde computers geschonken aan Ritmica. Het gaat om hoogwaardig gebruikt computermateriaal dat in de klassen van de lagere school van Ritmica zal dienen om de lessen interactiever te maken. Ritmica is een Antwerpse organisatie die ondersteuning geeft aan ruim 300 kinderen, jongeren en volwassenen met een autismespectrumstoornis, een leerstoornis, een verstandelijke of een motorische beperking.

Concreet schenkt Intervest Offices and Warehouses een 30-tal gebruikte pc’s en schermen, die Cheops als IT-dienstenleverancier van de vennootschap heeft heropgewaardeerd en voorzien van het besturingssysteem Windows 7. De computers en schermen worden geïnstalleerd in een twintigtal klassen van de lagere school voor bijzonder onderwijs van Ritmica.

Dankzij de computers kan de vzw de lessen voor de 180 leerlingen interactiever maken en leerprojecten met ICT ondersteunen. Zo gebruiken de kinderen de computers om geluids- en beeldfragmenten op te nemen en af te spelen, foto’s te bekijken en bewerken van onderwerpen die aan bod komen, moeilijke woorden op te zoeken of taken te maken zoals boekbesprekingen of spreekbeurten. De computers kunnen ook gebruikt worden om teksten voor te lezen voor kinderen die moeilijkheden hebben met lezen. Voor sommige kinderen met een motorische beperking die soms niet de mogelijkheid hebben om te schrijven, is de computer ook een hulpmiddel.

“De vzw gelooft in de groeimogelijkheden van iedereen en biedt daarom onderwijs, zorg en ondersteuning op maat en ICT maakt een deel uit van die aanpak. Cheops draagt de filosofie achter de organisatie een warm hart toe en stelt zijn IT-deskundigheid dan ook graag ten dienste van jonge gebruikers met een beperking”, zegt Filip Goos, de ceo van Cheops uit Edegem.

Het is de missie van Cheops om IT strategisch in te zetten en zo meetbaar bij te dragen tot de doelstellingen van KMO’s en grote bedrijven. Als IT-dienstverlener helpt het bedrijf klanten bij het bouwen, optimaliseren en beheren van hun IT-infrastructuur zoals netwerk, opslag, beveiliging en systemen. Met een aanbod van Managed en Cloud Services, een ervaren team van IT-experten en unieke tools zorgt Cheops voor meer bedrijfscontinuïteit, kostenefficiëntie en productiviteit. Cheops werd in 1989 opgericht en telt vandaag 140 medewerkers. Als Trends Gazelle groeit het bedrijf jaarlijks gemiddeld met 15 procent.

“Intervest wil in zijn streven naar een duurzaam maatschappelijk beleid zorg dragen voor de maatschappij en het milieu. We zijn dan ook verheugd dat de gebruikte pc’s een tweede leven krijgen bij Ritmica”, zegt Luc Feyaerts, COO van Intervest Offices and Warehouses.

Intervest Offices and Warehouses NV, opgericht in 1996, is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) waarvan de aandelen genoteerd zijn op Euronext Brussels (INTO) sinds 1999. Intervest investeert in België in kantoorgebouwen en in logistieke panden van prima kwaliteit, die verhuurd worden aan eersterangshuurders. Het onroerend goed waarin geïnvesteerd wordt betreft vooral up-to-date gebouwen, gelegen op strategische locaties buiten het centrum van steden. Het kantoorgedeelte van de vastgoedportefeuille concentreert zich op de as Antwerpen – Mechelen – Brussel; het logistieke gedeelte op de as Antwerpen – Brussel en Antwerpen – Luik.

“De visie rond ICT bij Ritmica is dat het organisch deel moet uitmaken van de lessen en dat gebruiksvriendelijke computers worden ingezet om het lesgeven eenvoudiger en interactiever te maken. We zijn daarom uiteraard erg blij met de steun die Cheops en Intervest ons gezamenlijk bieden,” besluit Christel Noels van de directie van Ritmica.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.