Nieuws Antwerpen Cheops Technology verdrievoudigt omzet in zeven jaar

Cheops Technology verdrievoudigt omzet in zeven jaar

Cheops Technology verdrievoudigt omzet in zeven jaar

cheopsCheops Technology heeft tijdens de afgelopen zeven jaar een onafgebroken groei op jaarbasis van liefst 7% gerealiseerd. Het IT-dienstenbedrijf uit Edegem meent dat die groei er ook voor dit jaar inzit. Ondanks de crisis. “Maar het is uiteraard wel hard knokken”, zegt marketing en sales directeur Jan Vermeesch. “Onze klanten aarzelen en investeren maar met mondjesmaat.”

Met een omzet van nu al 14 miljoen euro en pakweg 85 werknemers heeft Cheops Technology niets meer van de HP 3000 partners en leverancier die het bedrijf ooit was. In de snelle ontwikkelingen van de informatica is het bedrijf door de huidige eigenaar Filip Goos sinds 2006 helemaal ongeturnd tot een expansieve dienstenleverancier die zowel instaat voor het onderhoud als het dagdagelijkse beheer van de IT-infrastructuur. “Met toenemend succes. Wij hebben onze omzet in de laatste zeven jaar verdrievoudigd.”

“Wij viseren daarbij vooral de kleine en de middelgrote ondernemingen”, stelt Jan Vermeesch. “Bedrijven met 50 tot 500 personeelsleden. Wij zijn ertoe bereid om die ondernemingen de dagdagelijkse zorgen uit handen te nemen zodat zij zichzelf kunnen oriënteren naar hun eigenlijke strategische objectieven zoals de verbetering van hun IT-applicaties bv.”

Ondertussen zit er toch ook al heel wat concurrentie op die markt? “Ja en neen. Er zijn effectief nogal wat ondernemingen die dezelfde switch als wij gemaakt hebben maar die strategische ommekeer is bij de meesten zeker niet heel snel gegaan. De professionalisering van de sector ging heel langzaam en voorzichtig. Ook voor de klanten was het immers niet evident om een aantal vitale diensten zoals IT (gedeeltelijk) uit handen te geven.”

Cheops Technology opereert in die markt met een zogenaamde eigen remote monitoring & managing tool, een strategie die effectief leidt naar remote controle van de IT-installaties, een helpdesk laat opereren, monitoring mogelijk maakt en zorgt voor een degelijke backup.

In al die jaren werd in Edegem een ruim klantenbestand bijeengewerkt. Onder hen o.a. Ritmo Interim, Gosselin Worldwide Moving, Incofin, Cepa enz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.