Nieuws Antwerpen Chevrolet Belgium komt terug naar Kontich

Chevrolet Belgium komt terug naar Kontich

Chevrolet Belgium komt terug naar Kontich

yves de cauwerHet autobedrijf Chevrolet Belgium verlaat Mechelen om zich terug te installeren aan de Prins Boudewijnlaan in Kontich. “Enkele jaren terug dienden wij uit te wijken naar Mechelen omdat wij bij onze collega’s van Opel nog onvoldoende plaats hadden. Nu keren wij om dezelfde redenen terug uit Mechelen naar Kontich”, zegt Yves De Cauwer.

Chevrolet Belgium is een zusterbedrijf van Opel België. Beide bedrijven maken deel uit van de nieuw opgezette Amerikaanse groep General Motors. Opel België verdeelt de modellen van het Duitse merk Opel, Chevrolet Belgium vertegenwoordigt het merk Chevrolet. Het gaat hier dan wél om doorgaans in Zuid-Korea gebouwde wagens. “Opel zit met zijn auto’s meer in het hogere gamma”, zegt De Cauwer. “Als Chevrolet brengen wij wagens waarvan je zegt dat ze value for money hebben. Het gaat dan om modellen die inzake prijs iets lager noteren maar die anderzijds wél een uitstekende kwaliteit garanderen.” Chevrolet tekent voor de import van zo’n 5000 wagens op jaarbasis.

Tot voor enkele jaren zaten beide merken bijeen in een gebouw van Opel langs de Prins Boudewijnlaan. “Tot onze ruimte alles bijeen te beperkt was en wij dienden uit te wijken naar een andere vestiging, concreet dan de gebouwen aan de Schaliënhoevedreeg in Mechelen.Ondertussen heeft Opel het vroegere gebouw lanss de Koning Boudewijnlaan ingeruild voor een andere vestiging langs diezelfde laan, het nummer 24 B. Na pakweg drie jaar zitten wij van onze kant opnieuw te eng behuisd in Mechelen en leek het aangewezen om als Chevrolet opnieuw bij onze partners van Opel te gaan wonen. Wat dus eerlang gebeurt.”

In de verhuis naar Kontich wordt ook een voorzichtige toenadering tussen beide bedrijven ingecalculeerd. Bepaalde activiteiten zullen opnieuw gedeeld kunnen worden. “Wij blijven als Chevrolet evenwel onze eigen lijn aanhouden, met een eigen management en een eigen rapportering.”

Bij Chevrolet Belgium werken 15 mensen.

Opel sloot enkele jaren geleden zijn productie-eenheid in Antwerpen, Opel Belgium.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer