Nieuws Antwerpen Chinees contract voor Aucxis

Chinees contract voor Aucxis

Chinees contract voor Aucxis

chinaIn het zuiden van de Chinese provincie Yunnan wordt elk jaar zowat 45.000 ton koffie geproduceerd. Als onderdeel van de plannen om in de regio een van de drie grootste centra voor het verhandelen van koffie ter wereld uit te bouwen, zal de recent opgerichte Yunnan Coffee Exchange dit jaar starten met het aanbieden van koffie op het internet. Het web-based biedplatform wordt geleverd door Aucxis, dat in China reeds e-trade oplossingen leverde voor de verkoop van bloemen, vis, fruit en groenten.

De veilsoftware voor Yunnan Coffee Exchange is gebaseerd op het web-based softwarepakket Aucxis online, een universeel programma dat Aucxis specifiek ontwikkelde voor de online verkoop van producten via opbod. Geïnteresseerde kopers kunnen hierbij gedurende een vooraf bepaalde periode tegen elkaar opbieden op de aangeboden producten. Op verzoek van de klant heeft Aucxis het pakket uitgebreid opdat internationale kopers de biedprijzen op de diverse koffieloten kunnen converteren naar hun lokale munt. Eveneens wordt de mogelijkheid voorzien om bij een bod aan te geven hoeveel eenheden (of coffee bags) men wenst aan te kopen, daar waar er standaard voorzien is te bieden op een volledig lot.

In de gloednieuwe gebouwen van Yunnan Coffee Exchange zullen allesomvattende faciliteiten aangeboden worden, met onder meer een informatiecentrum, veilzaal, groothandel- en distributiecentrum, tentoonstellingszaal en trainingscentra.

Aucxis is als systeemintegrator gegroeid uit de internationale veilingwereld. De Belgische Groenten en Fruitveiling (LAVA) is niet toevallig een van de aandeelhouders van het bedrijf. De firma spitste zich toe op de automatisering van het veilinggebeuren naar integreerde de oplossingen binnen ruimere toepassingen. In die mate dat Aucxis nu zowel aan tracking en tracing doet, aan e-trade, erp-solutions aanbiedt, procescontroleystemen ontwerpt enz. Het bedrijf uit Stekene stelt zo’n 50 mensen tewerk.

Foto: Patrick Bauwens groet Shu Yang, de deputy general manager van de Yunnan Coffee Exchange.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.