Foto's: Chlues Foto's: Chlues

Chloë lanceert unisex kleding die meegroeit met het kind en vlekvrij blijft

De Antwerpse Chloë Anthonis lanceert Chlues, kinderkleding die meegroeit met kinderen en vlekvrij blijft. De onderneemster en mama van de driejarige Loua speelde al langer met het idee. “Ik hou van oversized kleren voor kinderen. Tegelijkertijd wilde ik iets ecologisch ontwikkelen dat bestand is tegen vlekken, en dat was nog niet te vinden op de markt", vertelt Chloë.

De kleding van Chlues wordt behandeld met een niet-toxische en vlekbestendige coating om te voorkomen dat de kleding vaak moet worden gewassen. De coating vormt een dunne, onzichtbare laag die de kleren beschermt tegen vlekken en de vezels van de stof sterker maken.

Chloë kwam op het idee nadat ze mama werd. "Ik ben begaan met de planeet en probeer ervoor te zorgen dat kleding zo lang mogelijk meegaat", zegt Chloë. "Voor kinderkleding is dat niet zo gemakkelijk: ze groeien heel snel en morsen erop los. Met de coating moet je de kleding minder vaak wassen waardoor ze langer meegaan. Je draagt op die manier ook bij aan het milieu en spaart geld uit. Minder wassen betekent natuurlijk minder energie- en waterverbruik."

Chloë en Loua
Chloë en Loua

Jongens en meisjes

Nog iets dat niet vaak voorkomt bij kinderkleding: de stuks zijn unisex, en kunnen zowel door jongens als meisjes worden gedragen. “Hierdoor kan je je kleren moeiteloos van het ene kind op het andere doorgeven, ongeacht het geslacht”, zegt Chloë. “Chlues werkt ook niet met gewone maten, maar met leeftijden. Zo kan je langer plezier beleven aan je kledingstuk. Je kan de lengte van de mouwen en pijpen aanpassen met knoopjes. Op die manier is niet alleen de stof duurzaam, maar ook de pasvorm”, aldus Chloë.

Chlues-items zijn gemaakt van organische stoffen en zijn geschikt voor kinderen van 1 tot 9 jaar. De stukken groeien minstens 1 tot 2 jaar mee met je kindje. De productie vindt plaats in Portugal.

Foto: Chlues
Foto: Chlues

Foto: Chlues
Foto: Chlues