Nieuws Antwerpen Chocoladefabriek Duc d'O gaat dicht

Chocoladefabriek Duc d'O gaat dicht

Chocoladefabriek Duc d'O gaat dicht

ducDe chocoladegroep Baronie uit Veurne sluit de chocoladefabriek Duc d’O in Kruibeke op 24 juni e.k.. Daardoor verliezen 65 werknemers hun job. Een en ander volgt op de afsluiting van de informatie- en consultatiefase in het kader van de wet-Renault.

Duc d’O werd in 1983 in Kruibeke opgericht en raakte bekend met haar chocoladetruffels. In 2011 werd het bedrijf aan Gudrun Groep uit Lier verkocht, in 2014 werd de onderneming overgenomen door chocoladegroep Baronie in Veurne. Vrij snel na die overname werd de productie van chocoladetruffels weggehaald uit Kruibeke.

Halverwege januari maakte het bedrijf haar intentie tot collectief ontslag bekend, bij het afsluiten van de informatie- en consultatiefase dinsdag blijft dat voornemen overeind. “Het is een bedrijfseconomische beslissing geweest”, zegt secretaris Kurt Marysse (ACLVB). “We hebber alles uit de kast gehaald om de tewerkstelling te behouden, maar dat is niet gelukt.”

Niemand van de 65 werknemers ging in op het aanbod om in Brugge of Veurne, bij andere vestigingen van de groep, te werken. “Dat is niet alleen makkelijk gezegd, er zijn ook geen vacatures”, merkt secretaris Marysse op.

Ondertussen zijn de onderhandelingen voor de opmaak van een sociaal plan gestart. Tegen het eind van de maand zouden die zijn afgerond. Baronie wil Duc d’O tegen 24 juni sluiten, momenteel is een deel van het personeel economisch werkloos.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.