Nieuws Antwerpen Chocolatier Guylian werkt bijna exclusief voor de export

Chocolatier Guylian werkt bijna exclusief voor de export

Chocolatier Guylian werkt bijna exclusief voor de export

guylianHet chocoladebedrijf Guylian draait voluit. De omzetcijfers zijn voor 2013 weliswaar ietsje gedaald “maar dat heeft dan meer te maken met de schommelingen van de internationale wisselkoersen”, zegt marketing directeur Mieke Callebaut. “Guylian werkt voor 95% voor de export. Het bedrijf is overigens al enkele jaren in handen van de Zuid-Koreaanse groep Lotte.

Guylian heeft niet alleen in Vlaanderen een naam die sterk overeind staat. De chocolatier met de zeepaardjes doet het al die jaren uitstekend. Het bedrijf kwam enkele jaren geleden in handen van de Zuid-Koreaanse Lotte Group doch de onderneming is al die tijd onverminderd doorgegaan op zijn elan. Het omzetcijfer van 79,8 miljoen euro lag slechts lichtjes onder dat van het jaar ervoor. De productie draait onverminderd op 75 ton chocolade op dagbasis.

Guylian realiseerde verleden jaar een bedrijfswinst van 11,2 miljoen euro en een nettowinst van 7,4 miljoen euro. Het bedrijf stelt zo’n 215 mensen tewerk (FTE). De productie gaat nagenoeg helemaal naar de export. Het bedrijf beschikt daartoe over verscheidene internationale kantoren.

De Wase chocolatief draagt de herinneringen aan Guy Foubert en zijn echtgenote Liliane onverminderd verder uit. Guy Foubert startte eind de jaren vijftig zijn eigen onderneming op en zette artisanale hazelnootpralinévullingen op de markt. Echtgenote Liliane zorgde voor de artisanale toets in de productie en koos daarbij voor het ondertussen wereldbekende zeepaardje en de zeevruchten.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.